1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. 'Caretta Caretta'ların ölümlerine dikkat
'Caretta Caretta'ların ölümlerine dikkat

'Caretta Caretta'ların ölümlerine dikkat

Çanakkale Güzelyalı köyü sahilinde ölü olarak bulunan “Caretta Caretta” cinsi kaplumbağa ÇOMÜ Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne getirildi.

A+A-

Çanakkale Merkeze bağlı Güzelyalı köyü sahilinde ölü olarak bulunan “Caretta Caretta” cinsi kaplumbağa Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne getirildi.

Sahilde bir vatandaş tarafından ölü olarak bulunan “Caretta Caretta” cinsi kaplumbağanın üniversiteye getirildiğini belirten Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şükran Yalçın Özdilek, “Çanakkale sahilleri “Caretta Caretta” kaplumbağaların sadece geçiş alanı değil, aynı zamanda beslenme alanları da olabilir. Bu yıl içerisinde bu sadece bizim duyduğumuz dördüncü ölü kaplumbağa haberi. Bu bölgede duymadığımız daha fazla sayıda ölü kaplumbağa olabilir. Vatandaşların bu konuda duyarlı olup özellikle yaralı deniz kaplumbağasına rastlamaları durumunda merkezimizi bilgilendirmelerini rica ediyoruz. Vatandaşlarımız merkezimizin 0 (286) 2180018’den dahili 1796 veya 1951 telefonlarından bizlere ulaşabilirler” dedi.

Bu haber toplam 923 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.