1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. ÇED raporundan muaf olmayacak
ÇED raporundan muaf olmayacak

ÇED raporundan muaf olmayacak

Ulaştırma Bakanlığı'nın Çanakkale'ye yapacağı boğaz köprüsü projesinin yeni çıkan yasayla ÇED raporundan muaf olmayacağı ve bu konuda en kısa sürede rapor hazırlanacağı açıklandı.

A+A-

Ulaştırma Bakanlığı'nın Çanakkale'ye yapacağı boğaz köprüsü projesinin yeni çıkan yasayla ÇED raporundan muaf olmayacağı ve bu konuda en kısa sürede rapor hazırlanacağı açıklandı.

Çanakkale İl Koordinasyon Kurulu'nda açıklamalarda bulunan Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Gelibolu Sütlüce köyü ile Lapseki Şekerkaya mevkiinde yapılması kararlaştırılan boğaz köprüsü ihalesinin 2012 yılında ihaleye çıkarılmasının düşünüldüğünü belirterek, "Boğaz köprüsü projesi ÇED raporundan muaf olacaktı. Ancak yeni çıkan yasayla boğaz köprüsü projesinin de ÇED raporunun yapılması kararı çıktı. Şimdi bu konuda rapor hazırlıklarına başlandı. İstanbul Kınalı Çanakkale Boğaz Köprüsü geçişi projesi ile ilgili ihalenin 2012 yılında yapılması planlanıyor" dedi.

Yeni köprü nereye yapılacak?
Öte yandan Çanakkale Boğazı'na yapılacak yeni köprü Sarıçay ile Kilitbahir güzergahı yerine Gelibolu Yarımadası'na girmeden Avrupa yakasında Gelibolu ilçesinin 7,5 kilometre güneyindeki Sütlüce köyü ile Anadolu yakasındaki Lapseki ilçesinin 2,5 kilometre güneyindeki Şekerkaya mevkisi arasına yapılacak. Daha önce bin 400 metre olarak planlanan köprünün yeni güzergahta 1600 metre olacağı öğrenilirken, dünyanın en uzun 4. asma köprüsü olacak yeni köprünün direklerden sonraki bölümleriyle birlikte toplam uzunluğunun 2 bin 800 metre olacağı ifade edildi. Üç gidiş ve üç geliş olmak üzere toplam altı şerit olarak inşa edilmesi planlanan köprünün Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyol Projesi'nin en önemli parçalarından birini oluşturduğu ve 5 milyar dolara mal olması düşünülüyor.

Haberx


 

Bu haber toplam 1148 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.