1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. “Cern ve Evren sempozyumu’’
“Cern ve Evren sempozyumu’’

“Cern ve Evren sempozyumu’’

Ünlü parçacık fiziği laboratuvarı CERN’de yapılan, dünyanın varoluşuna ışık tutacağı düşünülen insanlık için en önemli deneylerden CERN’de bulunan Büyük Hadron Çarpıştırıcısı deneyini anlatmak üzere tanınmış bilimci Pauline Gagnon Türkiye’ye geliyor. 

A+A-

Yeni basılan “Herkes İçin Parçacık Fiziği” kitabının yazarı tanınmış fizikçi Pauline Gagnon ile Boğaziçi Üniversitesi’nden ünlü teorik fizikçi Prof. Metin Arık, Club Orient Holiday Resort’ta 7-8 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirilecek “CERN ve Evren” sempozyumunda hem parçacık fiziğine ışık tutacak hem de CERN’de yapılan ünlü deneyler, kara delikler, kuantum teorileri ve evrenin oluşumu hakkında sunumlar yapacaklar.

Ünlü parçacık fiziği laboratuvarı CERN’de yapılan, dünyanın varoluşuna ışık tutacağı düşünülen insanlık için en önemli deneylerden CERN’de bulunan Büyük Hadron Çarpıştırıcısı deneyini anlatmak üzere tanınmış bilimci Pauline Gagnon Türkiye’ye geliyor. 

“Who Cares About Particle Physics?” (Herkes için Parçacık Fiziği: CERN, Higgs Bozonu, Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nı Anlamak) kitabının yazarı, CERN araştırmacılarından Gagnon, 7-8 Eylül’de gerçekleştirilecek “Adramytteion Bilim Felsefesi Günleri”nde Higgs Bozonu’nun keşfinin önemi ve karanlık madde hakkında konuşacak. Gagnon ayrıca Pan Yayıncılık’tan yeni çıkan ve ilk kez Türkçeye çevrilmiş kitabını da sunumunun ardından bilim severler için imzalayacak.

Kuzey Ege Körfezi’nin Ören antik sahilinde yer alan Club Orient Tatil Köyü’nde düzenlenecek sempozyumun diğer önemli konuşmacısı ise Boğaziçi Üniversitesi’nden ünlü teorik fizikçi Prof. Metin Arık. Arık, bilim ile felsefeyi tek bir platformda birleştiren #Bilimfelsefesi Günleri’nde Kuantum Bilinç, uzay-zaman, özel görelilik, kuantum belirsizlik konularından bahsedecek.

Günlük katılımın ücretsiz olduğu sempozyumda,  varlık ile evren; felsefe ile kozmoloji, Antik Yunan bilgeliği ve kuantum bilinciyle birleştirilecek. Ayrıca yerküre ve evren konularında Prof. Halil Kırbıyık ve Prof. Sefer Örçen; Adramytteion antik kenti üzerine de Dr. Murat Özgen ve Dr. Rıfat Akbulut konuşacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi’nin desteklediği,  Olten Quartet’in konser vereceği etkinliğin organizasyonu “SIR Akademi”ye ait. Akademinin kurucuları Fütürist Serkan Kılıç ve CERN’de araştırmacı olarak çalışmış Dr. Sinem Salva, “bilim ve felsefenin tarih boyunca hep bir arada olduğunu” vurgulamak için böyle bir etkinlik planladıklarını vurguluyorlar.

Katılımcıların, kayıt için isim ve iletişim numaralarını [email protected] adresine bildirmeleri, gala yemeğine katılmak veya Club Orient Tatil Köyü’nde konaklamak için ise 0533 232 97 04  no’lu telefondan rezervasyon yaptırılmaları gerekiyor.

“Adramytteion Bilim Felsefesi Günleri, CERN ve Evren Sempozyumu”

Tarih: 7-8 Eylül 2019

Yer: Club Orient Tatil Köyü

Adres: Ören Mahallesi, Altınyol Cad, No: 163 Burhaniye/Balıkesir

Katılım için: [email protected] * 0 546 880 1974

Konaklama ve Gala Yemeği için: 0 533 232 97 04

program.png

program1.png

adam.jpg

adam-jpg1.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 7558 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.