1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Çeşme kruvaziyer turizminde de parlıyor
Çeşme kruvaziyer turizminde de parlıyor

Çeşme kruvaziyer turizminde de parlıyor

Kruvaziyer turizm kapsamında 2011 yılında 211 yolcuyu ağırlayan Çeşme Limanı'nın ziyaretçi sayısı bu yıl şu ana kadar 35 bine yükseldi.

A+A-

Kruvaziyer turizm kapsamında 2011 yılında 211 yolcuyu ağırlayan Çeşme Limanı'nın ziyaretçi sayısı bu yıl şu ana kadar 35 bine yükseldi. Limanın son konuğu bin 250 yolcu kapasiteli "Ryndam" adlı dev kruvaziyer oldu.

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, ilçede kruvaziyer turizmin 2011 yılında başladığını ve o yıl sadece 211 yolcunun geldiğini hatırlattı.

Kruvaziyer turizmde büyük mesafe aldıklarını, ilçeyi tercih eden turist, kruvaziyer ve turizm firması sayısında hızlı bir artış olduğunu aktaran Tütüncüüoğlu, bugüne kadar 700'e yakın yolcu kapasitesine sahip gemileri ağırladıklarını belirtti.

Son olarak bin 250 yolcu kapasitesi ve 580 personele sahip "Ryndam" adlı dev geminin Çeşme Limanı'na yanaştığını bildiren Tütüncüoğlu, ilçe turizminin yine hareketlendiğini kaydetti.

Olumlu gelişmelerden memnuniyet duyduğunu aktaran Faik Tütüncüoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Sadece 2 yıl önce 211 yolcu ağırlayan ilçemizin limanı bu yıl, tek bir gemide bin 250 yolcu ağırladı. Bu gelişme, kruvaziyer turizminde hem doğru yolda hem de iddialı olduğumuzu bir kez daha gösteriyor. Bu yıl ilçemize 53 sefer gerçekleşti. Çeşme'ye kruvaziyer gemisi ile gelen turist sayısı 35 bine ulaştı ve seferler düzenlenmeye devam ediyor."
 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1182 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.