1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Çevre Bakanlığı'ndan Antalya falezlerine yapı izni
Çevre Bakanlığı'ndan Antalya falezlerine yapı izni

Çevre Bakanlığı'ndan Antalya falezlerine yapı izni

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya Muratpaşa’da SİT alanı olan falezlerin üst kısmı ile Bababurnu Deniz Feneri’ni imara açtı. Belediye Başkanı Ümit Uysal, imar planı değişikliğinin iptali için dava açtı.

A+A-

Cumhuriyet’ten Kemal Göktaş’ın haberine göre Doruk Turizm Şirketi Sahibi Kemal Yıldız, 2007’de Deniz Feneri’nin etrafına lokanta, büfe, otopark, gezi yolu, günlük turizm yapı ve tesis alanı kurmak için Muratpaşa Belediyesi’ne başvurdu, ancak talebi reddedildi.

Şirket falezleri ve deniz fenerini şirkete verdi

Çevre Bakanlığı ise, 2009’da falezlerin üst kısmında ticari yapılaşmaya izin verecek şekilde imara açtı. Turizm Bakanlığı’nın onay vermesiyle birlikte falezler ve fener, Kıyı İşletmeciliği Genel Müdürlüğü tarafından Doruk Turizm Şirketi’ne kiralandı. Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu’nun da inşaat onayı vermesiyle birlikte deniz fenerinin müştemilatı yıkıldı.

Belediye, inşaatı mühürledi

Yaşananlar üzerine Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Bakanlık kararının yürütmesinin durdurulması için dava açtı, ancak Çevre Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı yapılan itirazı reddetti.

Bunun üzerine belediye, planın dışına çıkıldığı gerekçesiyle inşaatı mühürledi.

İmar değişikliğinin iptali için dava açıldı

Belediye Başkanı Uysal ise Çevre Bakanlığı’nın imar değişikliğinin iptali için dava açtı. Dilekçede “Yapımına izin verilen yapıların çevreye ve doğal yapıya vereceği zararlar değerlendirilmemiş, fenerin değeri, önemi ve tarihi yok sayılmıştır” ifadelerini kulandı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1733 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.