1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Mustafa Koç, denizlerde yaşayacak
Mustafa Koç, denizlerde yaşayacak

Mustafa Koç, denizlerde yaşayacak

Koç Holding'e ait Ditaş, alacağı 2 gemiden birine merhum işadamı Mustafa Koç'un adını verecek. Filosunda Caroline, Esra ve Aylin adlı gemileri olan Ditaş, Mustafa Koç'u ailesiyle denizlerde buluşturacak.

A+A-

Ocak ayında geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un adı denizlerde yaşatılacak. Topluluk şirketlerinden Tüpraş'ın taşımacılık faaliyetlerini yürüten Ditaş Deniz İşletmeciliği'nin alacağı 2 gemiden birine Mustafa Koç'un isminin verileceği konuşuluyor.

Güney Kore'den gelecek

Edinilen bilgiye göre siparişi Güney Koreli Hyundai'ye verilen gemiler ikiz olacak. Petrol ve yan ürün taşımacılığı yapacak tankerler için yaklaşık 130 milyon dolarlık bütçe ayrıldı. Mustafa Koç'un adının verilmesi planlanan gemi, ikiziyle birlikte filoya katılacak. Böylece Ditaş filosundaki gemi sayısı 11'e çıkacak. Mustafa Koç'un adının bu gemiye verilmesi aile için başka bir önem daha taşıyor. Zira filodaki 9 gemiden 8'ine Koç ailesi üyelerinin adı verilmişti. Yeni gemiyle Mustafa Koç, ailesiyle maviliklerde buluşmuş olacak. Ditaş Deniz Taşımacılığı merhum Mustafa Koç için önemli bir şirketti. Ditaş, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), İzmit Tüpraş Rafinerisi (İPRAŞ) ve Türk Donanma Vakfı tarafından 1974'te İstanbul'da kurulmuştu. Şirket ortaklarından Türk Donanma Vakfı, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV), İPRAŞ ise Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi'ne (TÜPRAŞ) dönüştü. 1993'te Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na bağlanan şirketin yüzde 51'i ihaleyle 2006'da Mustafa Koç'un Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüttüğü Koç Holding'e geçti. Şu anda şirketin yüzde 79'u TÜPRAŞ'a, yüzde 20'si ise TSKGV'na ait. Koç Holding satın almadan önce Ditaş'ın filosunda sadece 2001'de denize indirilen Cumhuriyet adlı bir gemi vardı. 10 yılda filoya 8 gemi eklendi.

Kızları ve eşinin adını taşıyor

Şirketin filosunda Sevgi, Gönül, Caroline, Nevbahar, Leyla, Suna, Esra ve Aylin isimli gemiler bulunuyor. Koç ailesi üyelerinin oluşturduğu filoya ismini veren Sevgi Koç Gönül ve Suna Koç Kıraç, Mustafa Koç'un halaları. 2011'de suya inen Leyla ise kardeşi Ali Koç'un kızının adını taşıyor. 2009'da suyla buluşan gemiye ismini veren Nevbahar ise Ali Koç'un eşinin adı. Mustafa Koç'un eşi Caroline'in adını taşıyan gemi 2009'da, büyük kızı Esra'nın adını taşıyan gemi 2014'te, küçük kızının adını taşıyan Aylin gemisi ise 2015'te suyla buluştu. Mustafa Koç'un adını alacak gemi ve ikizi 274 metre boyunda olacak.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2948 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.