1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Çevre Koruma botu atıl durumda
Çevre Koruma botu atıl durumda

Çevre Koruma botu atıl durumda

S.S. Foça Gezi Tekneleri Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mert Fırat, düzenlediği basın toplantısında Chp'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ı hedef alan açıklamalarda bulundu.

A+A-

Son zamanlarda yaptığı açıklamalar ve çıkışlarla Foça gündemine gelen ve iddialı açıklamalarına bir yenisini daha ekleyen S.S. Foça Gezi Tekneleri Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mert Fırat, düzenlediği basın toplantısında Chp'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ı hedef alan açıklamalarda bulundu.

2007 Yılının aralık ayında Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından, Foça İlçesine, saatte 30 mil hız yapabilen 9 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde 220 hp dizel motorlu kamaralı 5 yolcu kapasitesi olan 116 bin TL değerinde Çevre Koruma botu gönderildi. Başkan Fırat, Bakanlığın Foça ilçesine hediyesi olan Çevre Koruma botunun yaklaşık 6 aydır arızalı olduğunu ve botun özel bir firmaya ait tekne çekek yerinde bırakılarak atıl duruma düştüğünü iddia etti.

Sorumlusu Belediyedir
Başkan Fırat, Çevre ve Orman Bakanlığının Türkiye'deki 14 tane özel çevre koruma bölgesinden biri olan Foça İlçesine hizmet vermesi amacıyla gönderdiği çevre botunun atıl duruma düşmesinde tek sorumlunun Chp'li Foça Belediyesi olduğunu söyledi.

6 aydır Kaderine Terk Edildi
Yapılan protokol gereği Çevre Koruma botunun sevk ve idaresinden Foça Belediyesinin sorumlu olduğunu belirterek, çevre botunun tüm bakım,onarım,yakıt vb giderlerinin Foça Belediyesi tarafından karşılanması gerektiğine dikkat çeken Başkan Fırat, "Çevre botu yaklaşık 6 ay önce teknik bir arızadan dolayı gayri faal duruma düştü.Foça Belediyesi çevre botunun gerekli onarımını yaptırması gerekirken, milli servetimiz olan çevre botunu bir kenara çektirip kendi kaderine terk etmiştir." İddiasında bulundu.

Kıymeti Bilinmiyor
Foça'nın Türkiye'de Akdeniz Foklarının korunması için pilot bölge seçilmesiyle büyük önem kazandığını vurgulayan Başkan Fırat, "Çevre Koruma Botu dönemin Çevre ve Orman Bakanı Sayın Osman Pepe'nin ünlü fok balığımız Badem'in denize salıverme töreninde ilçemize gelişi ve burada Foça halkına verdiği söz üzerine ilçemize kazandırılmıştır.

Sayın Bakanımıza yeri gelmişken Foçalı denizciler adına bir kez daha en kalbi duygularımızla şükranlarımızı sunuyoruz.Çevre botumuz aktif olduğu dönemlerde fok balıklarının korunmasında ve deniz çevresinin denetlenmesi başta olmak üzere, kaçak avcılık, arama kurtarma, hasta sevki gibi benzeri acil durumlarda bölgemize 7/24 hizmet vermekteydi.Ancak bakanlığımızın yöremize bir lütufu olan botumuzun kıymeti maalesef bilinmiyor" diye konuştu.

Eski Bot'un Akıbetine Düşmesin
1997 Yılında da yine Çevre Bakanlığı tarafından daha öncede bir çevre botu daha gönderildiğini hatırlatan, Başkan Fırat,"Bundan önceki çevre botumuz da tıpkı bugün yeni botumuzda olduğu gibi gerekli bakım onarımı yapılmadığı için 2005 yılında kendi kaderine terk edilerek atıl duruma düşürüldü. Eski botumuzun hurdası halen bir kenarda beklemektedir. Bizim korkumuz tarihinin tekerrür etmesidir. Çevre botumuz üzerinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan bir devlet malıdır.Yeni çevre botumuzun eski botun akıbetine düşmesini istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Halk Arasında 'Saltanat Kayığı' Olarak Anılıyor
Çevre Botunun Foça'da halk arasında 'saltanat kayığı' olarak anıldığını iddia eden Başkan Fırat, " Saltanat biteni tam bir asır oldu.Ancak Chp'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, nasıl partisinin eski genel başkanı Deniz Baykal'ı,Chp Grup Başkan Vekili Kemal Anadol'u Bakanlığın hizmet için gönderdiği çevre botuna bindirip gezdirmesini ve halkın deyimi ile saltanat sürmesini biliyorsa, aynı şekilde bot arızalandığında da yaptırmasını bilmelidir." dedi.

Acil Olarak Onarılsın
Başkan Fırat, "Her yıl bir dünya masrafı entel dantel faaliyetlere harcayan Foça Belediyesi, bölgemiz adına önem arz eden bir botun arızasını niçin gidermediğine bir anlam vermiş değiliz.Acil olarak yeni çevre botumuzun onarılıp denize indirilmesini ve artık bir köşede süs olarak kullanılmasına son verilmesini talep ediyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.

Haberler.Com

Bu haber toplam 1115 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.