1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çocuk can simidi ile umuda yolculuk
Çocuk can simidi ile umuda yolculuk

Çocuk can simidi ile umuda yolculuk

Bodrum'da, çocuk can simidi ve beline bağladığı bir poşetteki ekmekle yüzerek 7 mil uzaklıktaki, Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmeye çalışan Pakistan uyruklu 28 yaşındaki Nur Muhammet, denizde baygınlık geçirdi.

A+A-

Bodrum kıyılarından bugün öğle saatlerinde yalnız başına denize açılan Pakistan uyruklu Nur Muhammet, yüzerek İstanköy Adası'na gitmek istedi. Çocuk can simidiyle denize açılan ve belindeki poşette de ekmek bulunan Muhammet, Karaada açıklarında baygınlık geçirdi.

Açık denize sürüklenen Muhammet, mavi yolculuk yapan 'Black Angel' adlı yatın kaptanı 38 yaşındaki Enver Kantarmış tarafından fark edildi. Yatın rotasını değiştirerek suyun yüzeyinde yaşam mücadelesi veren Muhammet'i yardımcılarıyla birlikte denizden alan Kantarmış, olayı Güney Ege Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'na bildirdi.

Bitkin halde yüzmeye çalışan kaçak mülteciyi gören turistler ise şok oldu. Tekneyi mültecinin yanına yaklaştıran kaptan personeli ile birlikte denize atladı. Denizde çıkarılan kaçak mülteci tekneye alınarak yiyecek ve içecek ikram edildi. Turistler ne yapacağını şaşırırken tekne kaptanı Sahil Güvenlik Ekiplerine haber verdi. Ekipleri mülteciyi alarak işlem başlattı. Yapılan İşlemlerin ardından mülteci göç idaresine teslim edildi.

Hayati tehlikesi bulunmayan Muhammet, Sahil Güvenlik ekibine teslim edildi.

'AŞIRI YORGUNLUKTAN BAYGINLIK GEÇİRMİŞ'

Pakistanlı Muhammet'i kurtaran kaptan Enver Kantarmış, Sahil Güvenlik ekiplerine verdiği bilgide, "Turistlerle mavi yolculuktaydık, denizin üzerinde can simidine bağlı birini gördük. Hava çok durgundu bu nedenle kolay fark ettik. Ardından hemen rotamızı değiştirip yardıma koştuk. Umut yolculuğuna çıkan ve yüzerek Yunan adasına geçmeye çalışan genç aşırı yorgunluktan baygınlık geçirmişti, tekneye alarak ilk yardımı yaptık" dedi.

cocuk-can-simidi.jpeg

cocuk-can-simidi1.jpeg

cocuk-can-simidi2.jpeg

cocuk-can-simidi3.jpeg

cocuk-can-simidi4.jpeg

cocuk-can-simidi5.jpeg

cocuk-can-simidi6.jpeg

Vira Haber

Bu haber toplam 5153 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.