1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Japonya ile Rusya arasında ada krizi
Japonya ile Rusya arasında ada krizi

Japonya ile Rusya arasında ada krizi

Rusya ve Japonya arasındaki tartışmalı adalar krizi büyüyor. Tokyo, Moskova yönetimine işgal ettiği adalardan çıkması için bir ay içinde 3 ayrı nota verdi. Tatbikat bahanesiyle adalara mühimmat yığan Rus yönetimine, caydırıcı önlemler yolda.

A+A-

Japonya'nın, ülkenin kuzeydoğusundaki tartışmalı adalar çevresinde askeri tatbikat düzenleyen Rusya'ya ekim ayı içerisinde üçüncü kez protesto notası verdiği bildirildi.

 JAPON YETKİLİLER: ‘’RUSYA, TARTIŞMALI ADALARA ASKERİ YIĞINAK YAPIYOR’’

Japon ulusal yayın kuruluşu NHK’nin haberine göre Hükümet Sözcüsü Yoşihide Suga, düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın 31 Ekim'de tartışmalı adalar etrafında yapacağı füze ateşleme tatbikatı nedeniyle bu ülkeye protesto notası verdiklerini söyledi. Suga, tatbikatın Rusya'ya Kunaşiri, Etorofu, Habomai ve Şikotan adalarında askeri yığınak yapabilme imkanı sağlamasından endişe duyduklarını bildirdi.

BİR AYDA MOSKOVA’YA ÜÇ NOTA!

Bu ay içerisinde Rusya'ya üçüncü kez aynı notaların verildiğini anımsatan Suga, bu tatbikatların ülkesinin adalar konusundaki tutumuyla bağdaşmadığını kaydetti.

Suga, adalar meselesinin iki ülke arasında etraflı bir şekilde görüşülmesi gerektiğini belirterek, ülkesinin bu konuda Rusya ile görüşmeleri devam ettirmekte ve bir barış paktı imzalamakta kararlılığını sürdürdüğünü vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, Rusya'nın kendisine ait bölgelerde faaliyet yapabilme hakkına sahip olduğunu bildirdi. Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido bölgesinin doğusunda bulunan Kunaşiri, Etorofu, Habomai ve Şikotan adalarını Rusya'nın kontrolünde olduğu biliniyordu.

RUSLAR, JAPON ADALARINI DA İŞGAL EDİYOR

Rusya’nın denizaşırı adalardaki askeri kontrolüne sert tepki gösteren Tokyo yönetimi ise, Rusya'nın 2. Dünya Savaşı'ndan sonra adaları işgal ettiğini ve bu adaların Japonya'nın "doğal coğrafyasına" ait olduğunu ileri sürdü.

Vira Haber

Bu haber toplam 9250 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.