1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cumhuriyet'in 100. Yılında Bodrum'dan Selanik'e Özel Ziyaret
Cumhuriyet'in 100. Yılında Bodrum'dan Selanik'e Özel Ziyaret

Cumhuriyet'in 100. Yılında Bodrum'dan Selanik'e Özel Ziyaret

Maximiles Black The Bodrum Cup, 35'inci yılını Cumhuriyet'in 100'üncü yılıyla birlikte kutlamak üzere Selanik'ten start aldı.

A+A-

Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi İlhami Özden, The Bodrum Cup Komite ekibi ve Bodrum'dan gelen filo 3 Ekim'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evi ziyaret ederek anma töreni gerçekleştirdi. Ardından filo, İstanbul etabı için seyre başladı.
 20181014kadirkir-636.jpg
Binlerce denizci ve deniz tutkunu için unutulmaz anılarla dolu bir geleneğin temsilcisi olan The Bodrum Cup, Türkiye İş Bankası'nın kart markası Maximiles Black'in isim sponsorluğu ve Opet ile Tüpraş'ın ana sponsorluğunda 35'inci yılını Cumhuriyet'in 100'üncü yılıyla birleştirerek Selanik'e özel bir yolculukla kutluyor. Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi İlhami Özden, The Bodrum Cup Komite ekibi ve Bodrum'dan gelen filo 3 Ekim'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evi ziyaret ederek anma töreni gerçekleştirdi.
 
“Bu tarihi yılda çifte mutluluk yaşıyoruz”
The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutladığımız bu yıl, The Bodrum Cup'ın da 35'inci yılı. Bu tarihi yılda çifte mutluluk yaşıyoruz. Atamızın denizciliğe verdiği büyük önemi bir kez daha hatırlamak ve Atamıza saygımızı sunmak amacıyla “her şeyin başladığı nokta” olan Selanik'e ilk adımımızı attık. Bu anlamlı yolculuğumuzun bir sonraki adımında, İstanbul'a doğru yol alırken, 6 Ekim'de Çanakkale Anıtı'na selam vererek yolculuğumuza devam edeceğiz. 8 Ekim'de “Türkiye İş Bankası İstanbul Boğazı Yelkenli Kortej Geçişi”'ni takiben Atamızın hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe'de anma törenimizi gerçekleştireceğiz. 35 yıldır ekim ayının üçüncü haftasında bu muhteşem organizasyonu gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. Bu anlamlı yolculuk, denizcilik tutkusu, tarihsel önem ve coşkuyla dolu bir kutlamayı temsil ediyor. The Bodrum Cup, 35 yılı aşkın bir süredir Bodrum'u ve Türkiye'yi denizcilik dünyasının merkezine taşıyor ve bu geleneği sürdürmeye devam edeceğiz.”
 
“Büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı olan özel bir yıl”
The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras: “1989'da kurulduğundan bu yana deniz sporlarını, Bodrum'u ve Akdeniz'i tanıtmaya adamış bir organizasyon olan The Bodrum Cup, Akdeniz'in en büyük uluslararası deniz festivallerinden biri haline geldi. Bu yıl, yarışların 35'inci yılını, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılıyla kutladığımız, bizim için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı olan özel bir yıl. Ayrıca, Selanik'te Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu eve yaptığımız anlamlı ziyaret, bu yılki kutlamalarımızın önemini daha da artırdı. Bodrum'un barış, dostluk, kardeşlik ve özgürlük ruhunu tüm dünyaya taşımayı hedefleyen organizasyonumuzu bundan sonra da tıpkı bugün olduğu gibi büyük bir coşkuyla gerçekleştireceğiz.”

ataturk-008.jpg
 
“The Bodrum Cup'ın bu özel mekândan başlaması festivali çok anlamlı kılıyor”
Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, “Bu yıl, Atamızın bize en değerli emaneti olan Cumhuriyetimizin 100. yaşını büyük bir gururla, coşkuyla kutluyoruz. Kutlamalara dokunan her etkinlik bizim için çok kıymetli. Bunlardan biri olan ve 34 yıldır yelken tutkunlarını buluşturan The Bodrum Cup'ın paydaşları arasında yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Bugün burada Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e minnettarlığımızı sunduğumuz, Atamızın doğduğu ev, aslında Türkiye Cumhuriyeti'nin hikayesinin de başladığı yer… The Bodrum Cup'ın bu özel mekândan başlaması festivali çok anlamlı kılıyor. Selanik'ten başlayan deniz festivalinde yarışan yelkenliler, dünyanın eşsiz güzelliklerinden biri olan İstanbul Boğazı'na yol alacak, Dolmabahçe Sarayı'nın önünde anma selamlaması yaparak Bodrum'a ulaşacak. Selanik – İstanbul – Bodrum güzergâhında gerçekleştirilecek tüm etkinlik boyunca 100. yıl coşkusunu hep beraber yaşamaya devam edeceğiz. Maximiles Black 35. The Bodrum Cup'ta yarışacak tüm katılımcılara başarılar dilerim.” dedi.
 
8 Ekim'de Dolmabahçe'ye yol alınacak
Maximiles Black The Bodrum Cup, 8 Ekim'de “Türkiye İş Bankası İstanbul Boğazı Yelkenli Kortej Geçişi”'ni takiben Dolmabahçe Sarayı önünde yapılacak anma selamlamasıyla devam edecek. 9 Ekim'de ise İstanbul-Bodrum etabı başlayacak ve yarışçılar Babakale, Çeşme, Kuşadası, Yalıkavak, Bodrum rotasını takip edecek. 16 Ekim akşamı kampana töreniyle Bodrum etabı başlayacak. 17 - 21 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışlar kapsamında belirlenen rota, Bodrum limanından başlayarak Çökertme ve Kissebükü'ne uzanacak, ardından Bodrum'da tamamlanacak. Kazananların kupaları ise 21 Ekim Cumartesi akşamı büyük bir konserle sahiplerine teslim edilecek.
 
Maximiles Black The Bodrum Cup'ta bu yıl Türkiye'nin tanıtımında isim sponsoru Türkiye İş Bankası'nın kart markası Maximiles Black; ana sponsorlar Opet ve Tüpraş; platin sponsorlar Amerikan Hastanesi, Anadolu Sigorta, Four Seasons Hotels Istanbul, Metro Türkiye; gold sponsorlar olarak Ağanlar, Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, İş Yatırım, İş Portföy, Radisson Collection Bodrum, Setur Marinas ve TAV Havalimanları katkılarını sunuyor. Çağdaş Bodrumspor, Bodrum FM, Arvento Mobile Systems, Ekin Ses, Bakar Sigorta Aracılık Hizmetleri ve Sungulets Yachting & Travel'ın da sponsorları arasında bulunduğu festivale T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C. Muğla Valiliği, T.C. Muğla Büyükşehir Belediyesi, T.C. Muğla Büyükşehir MUTTAŞ, T.C. Bodrum Kaymakamlığı, T.C. Bodrum Belediyesi, Bodrum Belediye AŞ, T.C. Milas Kaymakamlığı, T.C. Milas Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Sahil Güvenlik, Bodrum Deniz Kurtarma, T.C. Bodrum Ticaret Odası, İMEAK Deniz Ticaret Odası, Bodrum Otelciler Derneği, Bodrum Denizciler Derneği, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Era Bodrum Sailing Club, TYBA Yachting, Türkiye Yelken Federasyonu, goturkiye.com resmi sponsor olarak destek veriyor.  

Vira Haber 

Bu haber toplam 1357 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.