1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. CYE Petrol yatırımlarına devam ediyor
CYE Petrol yatırımlarına devam ediyor

CYE Petrol yatırımlarına devam ediyor

CYE Petrol, 5. ve 6. yüksek teknolojili ve sertifikalı kütlesel sayaçlarını (EMERSON Coriolis Mass Flow Meter) hizmete soktu.

A+A-

CYE Petrol 5. ve 6. yüksek teknolojili ve sertifikalı kütlesel sayaçlarını (EMERSON Coriolis Mass Flow Meter) hizmete soktu.

“Coriolis Mass Flow Meter” teknolojisi, Türk limanlarında, bunker barçlarında sadece CYE Petrol tarafından kullanılmaktadır. “Coriolis Mass Flow Meter” teknolojisi gemi yakıt ikmali (bunker) sırasında en önemli kalite parametrelerini (kesafet, sıcaklık, ağırlık (kg), volüm (lt), su miktarı, hava miktarı) ölçerek anında göstermektedir. Dünyaca kabul görmüş sertifikalı, elektronik olarak mühürlenmiş EMERSON Coriolis Mass Flow Meter mekanizması, bunker ikmali sırasında her 2-3 saniyede bir ikmal hattından geçen ürünün kalitesini ölçmekte ve kayda geçirmektedir. 100 tonluk bir yakıt ikmali sırasında, yakıtın kalitesi ve içeriği ile ilgili ortalama 1200 satır bilgi kayda geçirilmekte, böylece gemi yakıt ikmali sırasında yakıt kalitesi anında izlenebildiği gibi, ikmalle ilgili bilgiler de senelerce saklanabilecek data haline getirilmektedir.

Bu sayaçlarla yapılan ikmallerde ürünün içindeki hava, su ve sludge (çamur) miktarı anında ölçülmek sureti ile ikmallenen net yakıt miktarı tam olarak tespit edilmektedir. Böylece hem bunker firmasındaki, hem de armatör firmasındaki insan hatalarının ve muhtemel suiistimallerin önüne geçme olanağı doğmaktadır.

EMERSON Coriolis Mass Flow sayaçları ilk defa 2014 yılında CYE Petrol tarafından inşa ettirilen yeni nesil bunker barçlarında (MT BEYKOZ-E ve MT KALAMIŞ-E) kullanılmaya başlandı. Başarılı uygulama ve denizcilik piyasasından gelen olumlu tepkiler sonrasında, şirket bunker barçlarının tamamına bu teknolojiyi taktırma kararı almıştır.

CYE Petrol bunker ikmallerinde:

  1. ISO8217:2012(E) kalitesini (tüm ürünlerinde) garanti eder.
  2. MARPOL AnnexVI bunker ikmal prosedürü kullanır.
  3. Kalite itirazı için müşterilerine 90 gün (min) süre verir.
  4. Yeni nesil, çift cidarlı çevreye saygılı bunker barçları kullanır.
  5. EMERSON Coripolis Mass Flow Meter kullanır

CYE Petrol yukarıdaki 5 kalite unsurunun hepsini bir arada armatörlere sunan, sadece Türk limanlarında değil, dünyada da tek bunker şirketi olarak dikkat çekmektedir. CYE Petrol Genel Müdürü Deniz Eraydın; “CYE Petrol olarak nihai amacımız bunker ikmallerinde kalite unsurunu rekabetin odağına çekerek Türk limanlarını bölgemizin ve Akdeniz’in açık ara tercih edilen “İkmal Limanları” haline getirmektir” dedi.

CYE Petrol’ün şeffaflık ve kalite yatırımlarının sonucu:

2015 yılında Türk limanlarında yapılan bunker ikmallerinde %12 civarında artışa katkı sağladı.

2015 yılında CYE Petrol Tic. Ltd. Şti.’nin bunker ikmallerinde %40 artış oldu.

2014 yılında İstanbul Boğazı’ndan geçen gemi sayısı 46.000 civarındadır.

2015 yılında İstanbul Boğazı’ndan geçen gemi sayısı rekor düşüşle 43.000 olmuştur.

Uluslararası denizcilik piyasasında yaşanan daralmaya rağmen, İstanbul Limanı ikmal limanı kimliğini güçlendirmiş ve pazar payını yükseltmiş gözükmektedir.

2015 yılında, CYE Petrol, FORTUNE 500 tarafından Türkiye’nin en verimli 31. şirketi olarak listelenmiştir.

CYE Petrol Tic Ltd Şti “Türkiye’nin En İyi Gemi Yakıt İkmal Şirketi” seçilmiştir (Altın Çıpa Ödülleri – 2015).

 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 7072 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.