1. HABERLER

  2. DENİZ

  3. "Datça 11. Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu" yapıldı
"Datça 11. Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu" yapıldı

"Datça 11. Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu" yapıldı

Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen maratona Türkiye'nin çeşitli illerinden 450 sporcu başvuruda bulundu.

A+A-

Bu yılki teması "Datça Badem Çiçeği" olarak belirlenen maraton, Kumluk Plajı'ndan başladı. Maratonda yüzücüler, plaj ile Fener Adası arasındaki 5 kilometrelik uzun ve plaj ile Club Datça Tatil Köyü iskelesi arasındaki 1,5 kilometrelik kısa parkurlarda mücadele etti. 

Hava sıcaklığının 20 derece ölçüldüğü Datça'da çok sayıda vatandaş da yüzücülere alkışlarla destek verdi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, yaptığı açıklamada, bu yıl 11'incisi düzenlenen maratonun Türkiye'de ilk ve tek olduğunu söyledi. 

Gürün, "Burada insanlar sevgi içerisinde, hoşgörü içerisinde birbirlerine yaklaşıyorlar. Burası bir barış kenti. Buradan Akdeniz ve Ege'nin birleştiği tam köşeden Akdeniz'e ve bütün ülkeye barış kulaçları atılıyor." dedi.

datca-11.-acik-deniz-kis-yuzme-maratonu---1.jpg

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, maratonun, rekabetin ötesinde dostluk ve barış mesajları içerdiğini anlatarak, "Amacımız tabi ki bölgemizde turizmi 6 aydan daha uzun sürelere uzatmak. 12 ay boyunca turizm yapılabilecek hale getirmek. Buraya gelen yüzücüler Datça'nın gönüllü tanıtım elçileri oluyorlar. Burada sadece yarışıp derece almaya gelmiyorlar. Hem bu havayı solumak, bu ortamda bulunmak hem de sonrasında gittikleri yerlerde Datça'nın güzelliklerini çevrelerine anlatıp Datça'nın turizmde hak ettiği yere gelmesini sağlıyorlar." ifadelerini kullandı.

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ise bu yılki temanın "Datça Badem Çiçeği" olarak belirlendiğini, organizasyona Türkiye'nin çeşitli illerinden 450 yüzücü katıldığını dile getirdi.

datca-11.-acik-deniz-kis-yuzme-maratonu---2.jpg

"Yaşamak hiçbir şey için engel değil"

Yarışlara katılan engelli yüzücü Hamit Demir, parkuru tamamlamasının ardından yüzücüler tarafından alkışlandı.

Paralimpik milli sporcu olduğunu ve 8 yıldır yüzdüğünü ifade eden Hamit, şunları söyledi:

 "Çok şükür bugün 1,5 kilometrelik kulvarda yarıştım ve tamamladım. Haftaya Mersin'de Türkiye şampiyonasına katılacağım. Bu nedenle buraya geldim. Son 4 yılın Türkiye şampiyonuyum. Daha önce uluslararası alanda yapılan yarışlara da katıldım. Aslında gördüğünüz gibi yaşamak için hiçbir şey engel değil. Biz de bize verilenler ölçüsünde yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İnsanlar hayata küsmesin. Hayat zorluklarla dolu ama her şey insanlar için. İnsanlar kendilerine uygun alanlar belirlesin ve hayata geliş sebeplerinin anlamını kavrasın. Her anlamda hayat yaşamaya değer."

Yarışlar sonunda katılımcılara madalya verildi.

datca-11.-acik-deniz-kis-yuzme-maratonu---3.jpg

VİRA HABER | ViraHaber.com

Bu haber toplam 4561 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.