1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Deniz Karakol uçağına Yunan tacizi
Deniz Karakol uçağına Yunan tacizi

Deniz Karakol uçağına Yunan tacizi

Genelkurmay Başkanlığı, Doğu Akdeniz’in Uluslar arası hava sahasında keşif ve gözetleme uçuşu yapan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait bir deniz karakol uçağına Yunanistan’a ait iki F-16 uçağı tarafından 17 saniye süre ile kilit atılarak tacizde bulunuld

A+A-

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. Buna göre, Karadeniz Uyumu Harekatı’nda görevli bir denizaltı Batı Karadeniz’de karakol icra etti. Ege Denizi’nde düzensiz göçle mücadeleye Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın desteği kapsamında 3 Tuzla sınıfı karakol gemisi tarafından karakol, 3 deniz helikopteri tarafından keşif gözetleme uçuşu yapıldı.

Marmara ve Karadeniz'de dev tatbikat

NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2’de görevli TCG gökova, Ege Denizi’nde NATO’nun Düzensiz Göç ile Mücadele Harekatı’na iştirak etti. "Deniz Yıldızı- 16 Tatbikatı" ve "Poyraz-01/16 Tatbikatı"ları 46 gemi ve 25 deniz hava vasıtasının katılımıyla 28 Mart-5 Nisan tarihleri arasında Marmara Denizi ve Karadeniz’de gerçekleştirildi. Doğu Akdeniz’in uluslararası hava sahasında NATO’nun Etkin Çaba Harekatı’na direkt destek sağlamak amacıyla keşif ve gözetleme uçuşu yapan bir deniz karakol uçağına Yunanistan’a ait iki F-16 uçağı tarafından 17 saniye süre ile kilit atılarak tacizde bulunuldu. TSK unsurları tarafından gerekli reaksiyonun gösterildiği bildirildi.

Birleşmiş Milletler UNIFIL Deniz Harekatı’na iştirak eden TCG Beykoz Lübnan açıklarında karakol yürüttü. Harekat eğitim faaliyetlerinde toplam 42 gemi seyir icra etti.

6 F-16 uçağı ile Suriye sınırında devriye uçuşu

6 F-16 savaş uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu yapıldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından görevlendirilen bir uçakla Çorlu Devlet Hastanesi’ndeki bir donörden Ankara Başkent Üniversitesi ve Yüksek İhtisas Hastaneleri’ndeki iki hastaya organ nakli yapılması sağlandı.
Bir Sahil Güvenlik Korveti ile Ege’de keşif/gözetleme ve karakol görevi yürütüldü. Üç bot ve bir "mobil radar" ile Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi icra edildi.

Ukrayna  Türkiye'de gözlem uçuşunda

Türk hava sahasında Açık Semalar Antlaşması kapsamında Ukrayna tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin gözetimi altında 30-31 Mart’ta gözlem uçuşu yapılacak.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2255 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.