1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Deniz Kuvvetlerinden Nefes Kesen Görüntüler
Deniz Kuvvetlerinden Nefes Kesen Görüntüler

Deniz Kuvvetlerinden Nefes Kesen Görüntüler

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Deniz Kuvvetleri Komutanlığının torpido atışları yaptığı görüntüleri yayınladı. Gediz Fırkateyni hedefleri tam isabetle vurdu.

A+A-

Deniz Kuvvetleri gövde gösterisi yaptı. MSB'nin Twitter hesabındaki paylaşımda nefes kesen görüntüler yer aldı. Deniz Kuvvetlerinin internet sitesinde de yer alan videoda denizciler, hedeflere tam isabet kaydetti.

Milli Savunma Bakanlığının paylaşımında, “Deniz Kuvvetlerimizin kahraman Levendleri; her türlü durum ve şartta hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak için muharebe yapar gibi eğitim yapmaya devam ediyor. Torpido atışlarında da hedefler tam isabetle vuruluyor.” ifadeleri kullanıldı.

Denizlerin en tehlikeli silahı olarak bilinen torpidoların geliştirilmesi, tüm ülkeler tarafından oldukça gizli şekilde yürütülüyor. Türkiye de ilk milli torpidosu AKYA'yı 30 Aralık 2021'de envantere aldığını duyurmuştu.

50+ kilometre menzile ve 45+ knot sürate sahip olduğu bilinen AKYA torpido, aktif/pasif sonar başlığı, dahili ve fiberoptik kablo üzerinden harici güdüm özelliğine sahip. Ayrıcı suüstü hedeflerine karşı dümen suyu güdümü de kullanılabiliyor.

Bu haber toplam 3295 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.