1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Denizbank Marmara Kupası
Denizbank Marmara Kupası

Denizbank Marmara Kupası

DenizBank Marmara Kupası’nda sezonun ilk offshore yat yarışı yapıldı

A+A-

Türk denizciliğinin gelişimine finansal destek sağlayan kuruluşların başında gelen DenizBank’ın sponsorluğunda, Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) tarafından düzenlenen “DenizBank Marmara Kupası” yat yarışı, 12-13 Haziran 2010 tarihlerinde yapıldı. Yarışa katılan tekneler, İstanbul Ataköy Marina ile Marmara Adası yakınlarında bulunan Asmalıada arasındaki parkurda kıyasıya bir rekabet içine girdiler. 

 

Türkiye’nin en prestijli yat trofesi olan DenizBank-TAYK Trofesi 27 Mart 2010 tarihinde düzenlenen Fahir Çelikbaş Kupası I yarışı ile başlamış ve trofe kapsamında Marmara Kupası’na kadar 5 yarış yapılmıştı. Sezonun ilk offshore yarışı olma özelliği taşıyan ve bu yıl 35. kez düzenlenen “DenizBank Marmara Kupası” yat yarışına toplam 30 yat katıldı. Marmara Denizi’ndeki en önemli açık deniz yarışı olan mücadelede yarışın galipleri IRC I sınıfında UNO-Hasip Gencer/L.Özonur ve Ekibi, IRC II'de GOBLİN-Aydın Yurdum ve Ekibi, IRC III'de de PASSION ONE-Ergin  Kargalıoğlu ve Ekibi  oldular.

 

“Sportmenlik kazandı”

DenizBank Marmara Kupası ile ilgili açıklama yapan DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, “Yelken sporunun ruhunda mücadele, zorluklarla baş etme, takım oyunu ve ortak akıl var. Tüm bu kavramlar, DenizBank’ın kurumsal değerleriyle birebir örtüşüyor. Bu yarışa katılan tüm denizcilerimizi yürekten kutluyorum” dedi.  Yarışlar ile ilgili değerlendirmede bulunan TAYK Komodoru Serdar Kısadere ise, “Dört ayrı sınıfta 113 deniz mili mesafeli parkurda tamamlanan yarış oldukça rüzgârsız bir havada tamamlandı. Cumartesi günü gün boyunca batı/batı lodosdan 3-5 deniz mili esen rüzgârla Marmara Adası’na ulaşan yatlar, dönüş seyrinde daha da zorlandılar. Akşam saatlerine kalan 6 teknenin imdadına akşam saat beşe doğru çıkan poyraz yetişti ve sona kalan tekneler güzel bir rüzgarla finiş yaptılar” diye konuştu.

 

DenizBank, “DenizBank Marmara Kupası” ile en önemli açık deniz yarışlarından birine adını vermiş bulunuyor. DenizBank’ın TAYK sponsorluğu çerçevesinde, TAYK trofesindeki tüm yarışlar “DenizBank-TAYK Trofesi Yat Yarışları” olarak adlandırılıyor.

 

 

Virahaber

Bu haber toplam 1190 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.