1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kangal balıklarının vizesini iptal
Kangal balıklarının vizesini iptal

Kangal balıklarının vizesini iptal

Sivas'ın kaplıcasından götürülen balıklar, ABD'de pedikür işinde kullanılınca binlerce kişi işsiz kaldı. Çalışma Bakanlığı da bu hayvanların vizesini iptal etti

A+A-

Sivas Kangal'daki kaplıcadan kaçırılan 'doktor balıklar' Amerikalı kadınların güzellik uzmanı oldu. Washington D.C. başta olmak üzere ülkenin birçok kentindeki güzellik merkezleri, bu balıkları pedikür yaptırmakta kullandı. Bu nedenle de ABD'de on binlerce kişi, işsiz kaldı. Bunun üzerine ABD Çalışma Bakanlığı yetkilileri, harekete geçti. Yetkililer, yeni aldığı bir kararla bu balıkları çalıştıran işyerlerine ağır cezalar verileceğini ve balıkların çalışma vizesinin iptal edildiğini açıkladı.

Güzellik salonları sahiplerinin büyük tepki gösterdiği olay nedeniyle balıkların ülkeden gönderilmesi de gündemde. "Yvonne Hair and Nails Salon" adlı güzellik merkezinin sahibi John Ho, "Bu özel balıklar hem sağlık saçıyor hem de iş yerimizin giderlerini azaltıyor. Alınan bu karar, son derece hatalı. Hakkımızı arayacağız" dedi. Kadınlar ise pedikürcüler yerine balıkları tercih ettiklerini belirterek, "Hem balıklar canımızı acıtmıyor" dedi.

 

Haber7

Bu haber toplam 825 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.