1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Denizciliğimizi yeniden keşfetmeliyiz'
'Denizciliğimizi yeniden keşfetmeliyiz'

'Denizciliğimizi yeniden keşfetmeliyiz'

Koster Armatörleri Derneği KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabai imzası ile 1 emmuz Kabotaj Bayramı için bir kutlama mesajı yayınladı.

A+A-

Koster Armatörleri Derneği KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabaş imzası ile yayınlanan mesaj:

1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu, ülkemizin coğrafi ve iktisadi alanda elde ettiği en önemli bağımsızlık sembollerinden biridir. Bu kanun ile birlikte, dönemin genç Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendi karasularındaki egemenliğini ilan ederek milli menfaatler doğrultusunda deniz ticaretimizin uluslararası arenada söz sahibi olmasına katkıda bulunmuştur.

Kabotaj kanunu çerçevesinde ülke karasularımızda gerek yük taşımacılığında gerekse yolcu taşımacılığında Türk bayraklı gemilere tanınan haklar, sektöre istihdam ve gemi inşa sanayi alanında da katma değer sağlamıştır. Halihazırda dünya deniz ticaretindeki zorlu rekabet koşulları ve yaşanan eksen kayması, iç denizlerimizin daha verimli kullanımını ihtiyaçtan öte, mecburi hale getirmektedir.

Türk denizciliği açısından büyük öneme haiz bu muazzam kazanımı, jeopolitik konumu itibariyle “deniz zengini” olan ülkemizin azami oranda değerlendiremediği aşikardır. Sahip olduğumuz ancak açığa çıkarmakta zorlandığımız potansiyelle, bilimin öncülüğünde, stratejik ve mali kararlarla denizciliğimizi “yeniden keşfetmeyi” amaç edinmek önceliğimiz olmalıdır. Bu düşüncelerle Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 93’üncü yıldönümünü kutluyor, denizcilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Vira Haber

Bu haber toplam 3611 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.