1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Denizciliğin İlk Kralı ‘Süleyman’
Denizciliğin İlk Kralı ‘Süleyman’

Denizciliğin İlk Kralı ‘Süleyman’

İngiliz arkeolog Sean Kingsley, Milattan Önce 970-931 yılları arasında İsrail Kralı olan Süleyman’ın antik dünyanın da ilk denizcilik kralı olduğunu ortaya çıkardı.

A+A-

Kingsley, Süleyman’ın zenginliğinin Fenikeli müttefikleriyle finanse ettiği deniz yolculuklarına dayandığını gösteren kanıtlar buldu. Kingsley, Süleyman ile Fenike Kralı Hiram arasındaki ortaklığın İncil’deki tanımlarını desteklediğini keşfetti. Arkeolog, İspanya’daki antik dünyanın büyük madeni Rio Tinto’ya tarihi kayıtlarda ‘Süleyman Tepesi’ denildiğini fark etti.  Bir başka kayıtta da insanların oraya Süleyman tarafından altın ve gümüş için gönderildiği belirtildi.

Kingsley, analizlerin İsrail’deki gümüş yığınlarının İberya’dan (İspanya ve Portekiz’in bulunduğu yarımada) geldiğini gösterdiğini söyledi. İspanya’daki kazılarda da tüccarların şekel ağırlıkları gibi İsrailliler ve Fenikelilere ait kanıtlar bulundu. Kingsley, “Kral Süleyman denizcilik planlamasında akıllıca davranmış. Kudüs’ten yapılan seferleri finanse etmiş ve Fenikeli denizcilerin denizdeki tüm riskleri almasına izin vermiş” dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 33738 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.