1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. “Denizcilik Sektöründe Kariyer Fırsatları”
“Denizcilik Sektöründe Kariyer Fırsatları”

“Denizcilik Sektöründe Kariyer Fırsatları”

İstihdam Seferberliği 2019 kampanyasına destek veren DTO İzmir Şubesi, Ege Bölgesi’nde 11 bin öğrencinin katıldığı Ege Bölgesi Kariyer Fuarı’nda gençlerle denizcilik sektörünün duayeni olan isimleri bir araya getirdi.

A+A-

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin koordine ettiği fuarda stant açan İMEAK DTO İzmir Şubesi, her biri denizcilik sektörünün farklı alanında yetkin olan isimlerin katılımıyla “Denizcilik Sektöründe Kariyer Fırsatları” paneli düzenledi. Türkiye’nin denizcilikte büyüme potansiyeline dikkat çeken sektör temsilcileri, gençlere denizde iş olduğunu belirterek, öğrencilerin yabancı dil öğrenmeleri ve sektördeki gelişmeleri takip edip kendilerini geliştirmeleri tavsiyelerinde bulundular.

Kaptan Gülsüm Güneşen Yıldız’ın moderatörlüğünde yapılan panelde açılış konuşmasını İMEAK DTO İzmir Şube Müdürü Halil Hatipoğlu yaptı. Çok sayıda kişinin konuşmacı olarak katıldığı panelde, Omikron Deniz Hizmetleri CEO’su Kaptan Özgür Alemdağ, “Yurtdışında ve yurtiçinde gemiadamı ihtiyacı ve fırsatları”, Arkas Denizcilik Liman Operasyonları Koordinatör Yardımcısı Haluk Özkaynak, “Gemi işletmeciliği ve konteyner acenteliği”, Catoni Deniz İşleri Genel Müdür Yardımcısı Erman Atik, “Gemi acenteliği ve enerji lojistiği”, Alesta Denizcilik Genel Müdürü Birol Akgöz, “Dökme yük gemi acenteliği” konularında bilgilerini paylaştı.

Ayrıca, TCDD İzmir Liman İşletme Müdür Yardımcısı Metin Özyılmaz, “Liman işletmeciliği”, SETUR Kuşadası Marina Müdürü Can Polat “Marina işletmeciliği”, Dachser Türkiye Genel Müdürü Gökçen Atalayer, “Taşıma işleri organizatörlüğü”, Transatlantik Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Deniz “Brokerlik”, CIS Karkont Gözetim Ortağı ve Genel Müdürü Orçun Erbayraktar, “Yük ve deniz gözetimi” kendileri için belirlenmiş konularını anlattı.

‘Gençlere yeni iş fırsatları doğacağına inanıyoruz’

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, denizciliğin 48 alt sektörden oluştuğunu belirterek, gençlerin yönelecekleri alanı tercih etmeleri ve dört yıllık eğitim sürecinin sonunda gerekli altyapının ne olduğunu görmeleri için sektörün yetkin isimleri ile öğrencileri buluşturduklarını söyledi. Öztürk, “Ülkemizde genç işsizliği oranı çok yüksek. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde başlatılan İstihdam Seferberliği ile “Denizde iş var, denizde gelecek var” diyerek özellikle gençlerin istihdam imkânları üzerine odaklandık. Türk denizcilik sektörünün büyümeye devam edeceğine, iyi eğitim almış, dünya insanı olarak kendini yetiştirmiş gençlere yeni iş fırsatları doğacağına inanıyoruz” dedi.

kariyer_fuari.jpg

kariyer_fuari1.jpg

kariyer_fuari2.jpg

kariyer_fuari3.jpg

kariyer_fuari4.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 16354 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.