1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Denizlerde trafik VTS ile kontrol edilecek
Denizlerde trafik VTS ile kontrol edilecek

Denizlerde trafik VTS ile kontrol edilecek

“İzmit Körfezi’nde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri” konulu toplantı, dün Deniz Ticaret Odası İzmit Temsilciliği ile Kocaeli Liman Başkanlığı tarafından Emex Otel’de gerçekleştirildi.

A+A-

“İzmit Körfezi’nde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri” konulu toplantı, dün Deniz Ticaret Odası İzmit Temsilciliği ile Kocaeli Liman Başkanlığı tarafından Emex Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıda kurulacak “Vessel Traffic Services" (VTS) sistemiyle denizlerde trafiğin artık kontrol altında olacağı vurgulandı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Ali Sözen, Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, İstanbul Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Müdürü Celalettin Şevli, Çanakkale Bölge Müdürü Deniz Özkan, İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Erkan Tuncer, İstanbul Liman Başkanı Mustafa Azman, Çanakkale Liman Başkanı Murat Gül, Kocaeli Liman Başkanı Eyüp San, Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Müdürü Ekrem Kurt, Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Gani Aygün, Kocaeli Gümrük Baş Müdürü Faruk Türemiş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ersin Yazıcı ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantı yedi dakikalık bilgilendirici sinevizyon gösterisiyle başladı. Daha sonra Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Müdürü Celalettin Şevli, konuyla ilgili bilgilendirici bir konuşma yaptı. Konuyla ilgili konuşan uzmanlar, “Vessel Traffic Services"ın (VTS) Körfez’de gemi trafiğini kontrol altında tuacağını söyledi. VTS ile Körfez’de bulunan 36 limana bir ayda giriş yapan 1. 200 geminin kontrolü yapılacak. Sistem yılın ikinci yarısında devreye alınacak.

rto.jpg

Bu haber toplam 1118 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.