1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. En Anlamlı Boğaz Seferi
En Anlamlı Boğaz Seferi

En Anlamlı Boğaz Seferi

İstanbul’da olup denize uzak, denizi hiç görmemiş çocuklar denizle buluşuyor.

A+A-

Şehir Hatları, İstanbul’da yaşamalarına rağmen denizden uzak kalmış ve vapurla gezi imkanı bulamamış çocukları denizle buluşturuyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Deniz Temiz (TURMEPA) Derneği ve ünlü süt ürünleri markası SÜTAŞ’ın sponsorluğuyla gerçekleştirilecek gezi ile 1000 ilköğretim öğrencisi düzenlenen boğaz turu ile denizle buluşacak.

Şehir Hatları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda İstanbul’da yaşamasına rağmen denizden uzak kalmış ilköğretim öğrencileri için bir boğaz turu düzenliyor. Projeye İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) ve süt ürünlerinin ünlü markası SÜTAŞ destek veriyor.

Proje kapsamında, Sancaktepe, Arnavutköy, Sultanbeyli, Gaziosmanpaşa, Zeytinburnu, Bağcılar ve Üsküdar ilçelerinde ikamet eden ve daha önce hiç boğaz turu yapmamış 1000 ilköğretim öğrencisi 23 Nisan Cumartesi günü yapılacak gezi ile ilk kez İstanbul’un eşsiz tarihi mekanlarını ve güzelliklerini denizden görme imkanı yakalayacak.

23 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek özel vapur seferi ile 1000 ilköğretim öğrencisi öğretmenleri ile birlikte denizi keşfederken ve İstanbul’un güzelliğini denizden seyredecek. Etkinlik programı çerçevesinde ilköğretim öğrencilerine TURMEPA tarafından hazırlanan “Denizlerimiz Neden Önemlidir?” konulu bilinçlendirme ve bilgilendirme sunumları yapılacak ve eğlendirici faaliyetler sergilenecek.

Boğaz turu ile yaşamlarında farklı bir keşfe çıkacak öğrencilerin yolculuğu 23 Nisan Cumartesi günü Kabataş İskelesi’nden 13.30’da, Üsküdar İskelesi’nden 14.00’de kalkacak vapurla başlayacak.

0.20110421125629.jpg

Virahaber

Bu haber toplam 1047 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.