1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. Dev platform Boğaz'dan geçti
Dev platform Boğaz'dan geçti

Dev platform Boğaz'dan geçti

KARADENİZ’de bir yıldır petrol ve doğalgaz aradıktan sonra, Norveç’e dönmek üzere harekete geçen, dünyanın ikinci büyük petrol arama platformu Leiv Eiriksson, İstanbul Boğazı’ndan geçti.

A+A-

Leiv Eiriksson’un 122 metre yüksekliğindeki kulesinin 40 metrelik bölümü ile bazı aksam ve parçaları, aramada kullanılan çok sayıda ekipmanı Boğaz geçişi için sökülerek Sinop İskelesi’nden tırlarla gönderildi. Sinop’tan yola çıkarılan Leiv Eiriksson, bugün saat 08.00 sıralarında, Karadeniz’den İstanbul Boğazı’na giriş yaptı. Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne ait romörkorlerin eşlik ettiği Leiv Eiriksson, önce Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, ardından da Boğaziçi Köprüsü’nün altından geçti. Leiv Eiriksson köprüler altından geçerken batırma sistemi uygulanarak yüksekliği azaltıldı. Köprülerin altından geçirildikten sonra Leiv Eiriksson eski haline getirildı. Leiv Eiriksson, saat 10.30’da Marmara Denizi’ne girdi.

Leiv Eiriksson, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve Brezilya firması Petrobras’ın işbirliğiyle, Karadeniz’de ultra derin deniz sondajları yapmak için geçen yıl Sinop’a gelmiş, kule ve diğer aksamların montajının ardından bir yıl boyunca Karadeniz’de petrol ve doğalgaz aramıştı.

Hürriyet
 

Bu haber toplam 1031 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.