1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Dev yolcu gemilerinin favorisi Cozumel Adası
Dev yolcu gemilerinin favorisi Cozumel Adası

Dev yolcu gemilerinin favorisi Cozumel Adası

Meksika’nın Cozumel Adası’ndaki limana yedi yolcu gemisi yanaşabiliyor. Geçimini turizmden sağlayan ve milyonlarca turisti ağırlayan ada halkı bir yandan da gemi turizmine karşı doğayı korumaya çalışıyor.

A+A-

Cozumel, gemi turizmi için en popüler yerlerden biri. Bu yüzden ada büyük bir limana sahip. Aynı anda yedi büyük yolcu gemisi yanaşabiliyor. Nüfusu yüz binden az olan adaya bu yolla yılda beş milyon ziyaretçi geliyor.

Bir gemide dört bin yolcu

Turistlerin çoğu ABD’den. Bir gemi 4 bin yolcu alabiliyor. İskele, Puerta Maya adıyla anılıyor. Yolcu gemisi turistler için bir alışveriş merkezi olarak tasarlanmış.

Geçim kaynağı turizm

İskele güvenlik sorumlusu José Nieto, Cozumel’de çalışan insanların çoğunun geçimini turizmden sağladığını söylüyor. Bu nedenle adayı gemisiz hayal etmek neredeyse imkansız.

Dünyanın ikinci büyük mercan resifi

Adanın mercan resifleri, dünyanın en büyük ikinci büyük resif sistemi olan Mesoamerican Barrier Reef’in bir parçası. Gemilere rağmen hala iyi durumda: Suyun berraklığı mükemmel. 300’den fazla balık türü ve eşsiz mercanlar burada yaşıyor.

Dalış keyfi

Dalış hocası Raymundo Ramirez, bir mercan kayalığının hassas ekosisteminde nasıl davranılacağını sadece az sayıda turistin bildiğini söylüyor. Ramirez, mercanların zarar görmemesi için, yüzeyin altında küçük gruplarla daldığını ve kesin talimatlara uyduklarını aktarıyor.

Sanat ve tarih

Cozumel halkı, adanın gemi turizmi için bir cazibe noktası olması konusunda kararsız. Halk, kültür ve adanın Maya tarihiyle ilgilenen, anakaradan ve sırt çantalı günlük gezgin ziyaretçileri çekmeyi tercih ediyordu.

cozumel.jpg

cozumel1.jpg

cozumel2.jpg

cozumel3.jpg

cozumel4.jpg

cozumel5.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 7354 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.