1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Deyim gerçek oldu
Deyim gerçek oldu

Deyim gerçek oldu

Karadenizli firmanın gemi ihracatı yattı, 19 milyon Euro kredi battı. Eximbank’ın 12 yıllık Genel Müdürü Kılıçoğlu’nun istifasında kredinin etkisi olduğu belirtiliyor.

A+A-

Karadenizli firmanın gemi ihracatı yattı, 19 milyon Euro kredi battı. Eximbank’ın 12 yıllık Genel Müdürü Kılıçoğlu’nun istifasında kredinin etkisi olduğu belirtiliyor.

İhracatçıların bankası olarak bilinen Eximbank, üç yıl önce ‘anahtar teslimi’ gemi ihracatı yapan Karadenizli bir firmaya toplam 19 milyon Euro’luk kredi kullandırdı. Karadenizli firmanın, ihracat sözleşmesi yaptığı Alman firması siparişlerini krizi gerekçe göstererek iptal etti. Firma da krediyi ödeyemedi. Firmadan kredinin teminatı olarak alınan arsalar da ipotekli çıktı. Kredi tahsil edilemez hale gelince de, takipteki alacaklar hesabına aktarıldı. Eximbank’ta 19 milyon Euro’luk gemi ihracat kredisinde yaşanan sıkıntıya Başbakanlık el koydu. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, krediyle ilgili olarak ‘özel inceleme’ raporu düzenledi. Düzenlenen raporda, banka yönetiminin kredinin kullandırılmasında, ‘basiretli’ davranmadığı öne sürülerek, banka yönetim kurulu hakkında inceleme ve soruşturma açılması istendi. Konuyla ilgili olarak da Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun devreye girdiği bildirildi. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu’nun raporunda, basiretli davranmamakla suçlanan Eximbank’ın 12 yıllık Genel Müdürü Ahmet Kılıçoğlu, 5 Mart 2010 tarihinde görevinden sürpriz şekilde istifa etmişti. Banka içinde, Ahmet Kılıçoğlu’nun istifasında söz konusu kredinin de rolü bulunduğu konuşuluyor.

Star Gazete

Bu haber toplam 1007 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.