1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DP World'den çevre temizliği
DP World'den çevre temizliği

DP World'den çevre temizliği

DP World Yarımca, “Bizim Dünyamız Bizim Geleceğimiz” adını verdiği yeni projesi kapsamında bir çevre temizliği etkinliği düzenledi.

A+A-

DP World Yarımca gönüllüleri, Deniz Temiz Derneği-TURMEPA gönüllü eğitmenleri, SEAGULL-Martı Deniz Temizliği dalgıçları ve Körfez Belediyesi gönüllü ekipleri, Kocaeli’nin en çevreci okulu Körfez Mimar Sinan İlkokulu öğretmenleri, öğrenciler ve velileri ile birlikte Dünya Çevre Günü ve Geleneksel 2. Çevre Şenliği etkinlikleri kapsamında Yarımca sahilinde hem eğlendi hem de kıyı temizliği yaptı. Çocuklar sahilden toplanan çöpler ve denizden dalgıçlar tarafından çıkarılan atıkları görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

DP World Yarımca, “Bizim Dünyamız Bizim Geleceğimiz” adını verdiği yeni sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında çok paydaşlı sürdürülebilirlik projelerine Dünya Çevre Günü etkinlikleri ile bir yenisini daha ekledi. Gönüllü eğitmenler, yarınlarımızın teminatı olan Mimar Sinan İlkokulu öğrencilerini deniz temizliği konusunda bilinçlendirdi ve çevre temizliğine yönelik ekip çalışmaları, eğlenceli oyunlar gibi çeşitli aktiviteler yapıldı. Çocuk gönüllüler Yarımca Sahil Parkı’ndaki yeşil alanda atıkları toplarken ve Körfez Belediyesi tarafından da atık yönetimi konusunda bilinçlendirildi. Yetişkin gönüllüler ise Yarımca sahilinde bulunan kıyı şeridini cam, plastik, metal ve kağıt gruplarına ayrılarak temizledi.

Atıklardan Sergi

Gönüllülerin sahilden ve parktan topladıkları atıklar ile dalgıçların denizden çıkardıkları çöpler Deniz Temiz Derneği TURMEPA tarafından sergilendi ve tartıldı. Çocuklar, sahilden toplanan çöpler ve denizden dalgıçlar tarafından çıkarılan spor ayakkabı, kravat, cep telefonu gibi atıkları görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Harekete geçerek, eğlenerek ve göstererek bilinçlendirme ve farkındalık yaratmaya yönelik bu etkinlikler sonrasında çocuklar büyüklerine örnek olacaklarını söylediler.

Geleneksel 2. Çevre Şenliği

Körfez Mimar Sinan İlkokulu okul müdürü Zehra Arslan, müdür yardımcıları Tekin Okulmuş, Cennet Yılmaz ve öğretmenler tarafından düzenlenen ve DP World Yarımca tarafından her yıl desteklenen Geleneksel Çevre Şenliği de farklı sınıflardan öğrencilerin dans gösterileri, müzik dinletisi, düetler, ardından merakla beklenen özel defileyle gerçekleştirildi. Defilenin mankenleri çocuklar ve anneleri özel tasarım kostümleriyle olduğu kadar podyum performansıyla da çok beğenilip alkışlandı.

Öğrencilerin cam, kağıt, naylon gibi malzemelerle hazırladığı tablolarla hazırlanan sergi hayranlıkla gezildi. Bu güzel birliktelik çocukların çeşitli oyunlarıyla ve ikramla günün ilerleyen saatlerine kadar coşkuyla devam etti.

DP World’den En İyi Çevre Projelerine İmza Atan Çocuklara Ödül

Dünyanın bilinen en çevreci taşıma yöntemi olan deniz taşımacılığında çevre dostu liman teknolojileriyle sektöre öncülük eden DP World Yarımca, Mimar Sinan İlköğretim Okulu öğrencilerinden en iyi çevre projelerini hazırlayan 9 çocuğu en çevreci ulaşım aracı olan bisiklet ile ödüllendirerek en güzel yaz tatili hediyesini de vermiş oldu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2982 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.