1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Yılmaz Onur: Posidonia krizin bittiğinin göstergesi olabilir
Yılmaz Onur: Posidonia krizin bittiğinin göstergesi olabilir

Yılmaz Onur: Posidonia krizin bittiğinin göstergesi olabilir

Posidonia 2016 Denizcilik Fuarı’na katılım gösteren Onursan Denizcilik’in Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Onur, Vira Haber’e fuarla ilgili izlenimlerini aktardı.

A+A-

Onur Ömer Bilgi / Vira Haber

Posidonia Fuarı’nın 2014 yılında yapılana göre çok daha kalabalık olduğunu bunun da piyasanın canlanmaya başladığının kanıtı olduğunu söyleyen Onursan Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Onur, fuardan şu şekilde bahsetti: “Fuar bizler için tanıtım yerleridir. Biz de firma olarak bütün fuarlara katılım sağlıyoruz. Bundan önce Singapur’a katıldık ve bu senede 3. fuarımız oluyor. Fuarlardan beklentilerimiz çok. Buraya gelen, aynı işi yaptığımız insanlarla tanışıyoruz. Dünyada bu armatörlerle tanışmak çok zor oluyor. Fuarlar bizim için büyük bir fırsat. Bu sebeple biz fuarları çok önemsiyor ve hepsine katılıyoruz. Tabi ki burada fuar gerçekten çok düzenli yapılmış. Şu ana kadar gördüklerimin içerisinde en düzenli fuar burası”.

Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği’nin organizasyonuyla fuara katıldıklarını belirten Onur, şunları söyledi: “Bu fuarda bizim organizasyonumuzu Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği düzenledi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu bizim için çok büyük bir kolaylık, çünkü her şeyimiz hazırlanmış oluyor. Biz buraya gelip sadece tanıtımımızı yapmaya başlıyoruz. Bu bizim için büyük bir destek. Böyle Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği’nin hazırlamış olduğu fuarlarda gerçekten rahat ediyoruz. Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği’nin bu tarz organizasyonları arttırmasını bekliyoruz”.

Onursan Denizcilik olarak kendi ürünlerini de ürettiklerini ve fuarlarda bunun tanıtımını yaparak başarılı olduklarını aktaran Yılmaz Onur, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ”Biz genel olarak temsilcilik bazında servis yapan bir firmayız. Bu arada bir kural gereği Freefall filikaların emniyetinde kullanılan  ‘Fall Preventer Device’ adında bir ürünümüz var. Bunun tanıtımına ağırlık veriyoruz. Dünyada birkaç firma bunu yaptı. Bizde bunların içerisinde yer alıyoruz. Bu ürünümüz klas kuruluşları onaylı bir ürün olup, yurtdışında özellikle Uzakdoğu’da çok satış gerçekleştirdik. Hala da satışlarımız devam ediyor”.

 “Krizin bitmesi sektörün avantajına olur”

Karada ve denizde çalışan biri olarak her iki tarafın da isteklerini bildiğini belirten Yılmaz Onur, gelecek ile ilgili beklentilerini şöyle anlattı: “İnşallah önümüzdeki sene kriz daha hafifler ve bu denizcilik sektörü için bir avantaj olur. Ben hem denizde çalışmış, hem de karada görev yapan biri olarak denizciliğin çok emek istediğini ve insanların bu emeğinin karşılığını alamadığında sükûtu hayale uğradıklarını biliyorum. Umuyorumki ileride insanlar emeklerinin karşılığını alır ve daha mutlu sevdikleri işleri yapabilirler”.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2176 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.