1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DTO Meslek Komite Toplantısı yapıldı
DTO Meslek Komite Toplantısı yapıldı

DTO Meslek Komite Toplantısı yapıldı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka'nın katılımyla Ataköy Sheraton otelde gerçekleştirildi.

A+A-

İMEAK Deniz Ticaret Odası Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı Ataköy Sheraton otelde gerçekleştirildi. Toplantıya Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Deniz Ticareti Genel Müdürü Mehdi Gönülalçak, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcısı Gani Aygün ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Hükümetin açıkladığı teşvikler konusunda sektör temsilcilerini bilgilendirdi. Özellikle Gemi İnşa Sanayinin içinde bulunduğu krizin etkilendiğini dile getiren Kalkavan, 5. Bölge Teşvikinde bulunan Tersanelerin bu Teşvik Kapsamından yararlanacağını söyledi.

Teşviklerin yeni ürünlere ve ihracata yönelik olduğuna kaydeden DTO Başkanı Metin Kalkavan, Türkiye’de ilk kez üretilecek ürünlerde yüzde 110’a yaklaşan bir teşvik olduğunu belirtti. Motor ve Gemi Makineleri üretiminin bu dönemde olması gerektiğine vurgu yapan Kalkavan, “Bu dönemde motor fabrikasını kurmamız gerekiyor. Çünkü bu imkan bir daha ele geçmez” dedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan’dan sonra kürsüye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Baş Danışmanı Prof. Dr. Oral Erdoğan, Global Denizcilik ve Ekonomi konulu bir sunum yaptı. Önümüzdeki dönemle ilgili öngörülerde bulunan Prof. Dr. Oral Erdoğan’ın 2012 Eylül ayına dikkat çekti.

Konuşmaların ardından İMEAK Deniz Ticaret Odası Meslek Komitesi üyeleri söz alarak sektördeki sıkıntıları dile getirdi.

Daha sonra Meslek Komite üyelerinin sıkıntıları ve çözüm yolları konusunda açık yüreklilikle cevap veren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Denizcilik Müsteşarlığı’nın Denizcilik Bakanlığı’na dönüştürülmesi ile bu sektöre verilen önemi ortaya koyduğunu belirterek şunları söyledi; “Sorunlara çözüm bulmak için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Bizim yetki alanımızda olmayan sorunlarda mevcut. Bu sorunlara ilgili bakanlıklar ile görüşerek çözüm arayışı içerisindeyiz. Dile getirdiğiniz sorunlara çözüm arayışlarımız, çözüm konusunda girişimlerimiz olacak. Sonuçlarını bir sonraki komite toplantısında bir araya gelip değerlendiririz” dedi.

Konuşmaların ardından İMEAK DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, İdare ve Sektör Temsilcilerine, Müşterek Komite Toplantısına katılımlarından dolayı teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.

res1.jpg

res2.jpg

res3.jpg

res4.jpg

virahaber.com

Bu haber toplam 987 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.