1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kuşadası'nda "Turizm Değerlendirme Toplantısı" yapıldı
Kuşadası'nda "Turizm Değerlendirme Toplantısı" yapıldı

Kuşadası'nda "Turizm Değerlendirme Toplantısı" yapıldı

Adnan Menderes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu tarafından düzenlenen "2011 Yılı Türk Turizminin Genel Değerlendirilmesi ve 2012 Yılından Beklentiler" Sempozyumu, Kuşadası'nda yapıldı.

A+A-

Sempozyuma, Kuşadası Yolcu Limanı Ege Ports Genel Müdürü Aziz Güngör, Kuşadası Kongre Merkezi (KOMER) Müdürü Cemil Baykal, Kuşadası Rehberler Derneği Başkanı Ozan Sayın ve Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Tanrısevdi konuşmacı olarak katıldı. 

Kuşadası Yolcu Limanı Ege Ports Genel Müdürü Güngör, Kuşadası Limanı'nın Türkiye'nin lider kruvaziyer limanı olduğunu söyledi. Limanın, 2003 yılında özelleştirildiğini ve 2011 yılına kadar hem sefer hem de yolcu sayısında büyük artış olduğunu belirten Güngör, şunları kaydetti:

"Kuşadası Yolcu Limanı, hem sefer sayısında hem de yolcu sayısında her yıl yüzde 30'luk bir artış göstererek büyük bir başarıya imza atmıştır. Türkiye'nin ilk özelleştirilen yolcu limanı olarak yaptığı yatırımlar ile uluslararası kruvaziyer sektöründe de ülkemizi sıralamada ilk 5'e sokmuştur. Türkiye'nin ve Akdeniz'in en önemli kruvaziyer limanlarından biri olan Kuşadası Yolcu Limanı, başarılarını daha ileriye taşımak için yatırımlarına devam edecektir. 2012 yılında beklentimiz 850 bin yolcudur. Sektörde bizim rakibimiz ülkemizdeki limanlar değil, yurtdışındaki kruvaziyer limanlarıdır. Hızla büyüyen kruvaziyerde ülkemizin payının artması için Kuşadası Yolcu Limanı Ege Ports geçmişte olduğu gibi yarınlarda da sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirecektir."

KOMER Genel Müdürü Baykal ise 45 bin 300 metrekare arsa üzerinde kurulu merkezin, 11 bin metrekare zemin alanda ve 45 bin metrekare kapalı alan olarak inşa edildiğini, kapasite açısında Türkiye'nin en büyük merkezi olduğunu söyledi.

Kongre merkezinin hizmete girdiğinde Avrupa'nın ilk 10 merkezinden biri olacağını belirten Baykal, "Bu tesis şu anda Türkiye'de yapılan en büyük turizm tesisidir. Kongre merkezinin temmuz sonu, ağustos başı gibi tamamlanması planlanıyor" dedi.

A.A. 

Bu haber toplam 786 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.