1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. DTO'dan Ali Deniz Eraydın’a kınama cezası
DTO'dan Ali Deniz Eraydın’a kınama cezası

DTO'dan Ali Deniz Eraydın’a kınama cezası

İMEAK Deniz Ticaret Odası Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır başkanlığında toplandı. Toplantıda CYE Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Ali Deniz Eraydın’ın  hakkında kınama cezası verilmesi kararı çıktı

A+A-

İMEAK Deniz Ticaret Odası temmuz ayı meclis toplantısında yeni seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hayırlı olsun mesajı gönderildi. 

EKREM İMAMOĞLU'NA HAYIRLI OLSUN

Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır DTO adına yaptığı açıklamada, "Denizciliğimizin başkenti İstanbul'a belediye başkanı seçilen Sayın Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ediyoruz. Kendisini odamız adına en yakın zamanda misafir etmeyi ümit etmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır 15 Temmuz hain darbe girişimini kınayan bir mesajı da oda adına okudu. Mesajda 15 Temmuz'un siyasete olduğu kadar Türk milletine de bir darbe girişimi olduğu belirtilerek,  Oda adına bu girişim lanetlendi. Çakır, 15 Temmuz gecesi demokrasi adına şehit olanlara Allah'tan rahmet gazilere ise şükranlarını iletti. Meclis Başkanı Çakır, 15 Temmuz gecesi hakkı rahmetine kavuşan Adnan Naiboğlu'nun kardeşi Murat Naiboğlu'na Allah'tan rahmet diledi.

dto1-018.jpg

ALİ DENİZ ERAYDIN DİSİPLİN CEZASI

DTO Disiplin Kurulu Başkanı Fatih Yıldız, Ali Deniz Eraydın'ın bir WhatsApp grubunda, DTO için, "Edepsizleri kendi sığ çıkarları için aklayan sorumsuzlar" ifadesini kullandığını ve kendisinden bu ifadesi için yazılı özür talep edilmesine rağmen özür dilenmediği için Disiplin Kurulu adına kınama cezası verilmesini talep etti ve konu oylamaya sunuldu.

Oylamadan önce Ali Deniz Eraydın’ın kullandığı sözlerin DTO Meclisi’nde gündeme gelmesi üzerine kürsüye gelen Levent Karaçelik kınama cezası teklifinin reddedilmesi gerektiğini belirterek "30 senelik meclis üyesiyim böyle bir ifadeyi bu kürsüden ilk defa duydum. Ve gerçekten sinirlendim. Ben buraya fikir özgürlüğü için çıktım, CYE petrolü savunmaya çıkmadım. Hep yaptığım gibi fikir özgürlüğünü savunmaya çıktım. Ben CYE Petrol tarafından ‘borcu var’ diye haczedilmis biriyim. Oda böyle ucube bir açıklamaya alet edilmemeli. Burada bir karar alınırsa TOBB'dan kararın geri dönmesi odanın ayıbıdır. Bu kararın şiddetle reddedilmesi gerekir’’ açıklamasını yaptı.

Levent Karaçelik’in konuşmasının ardından söz alan Yunus Can, gerçek kişilerin yaptığı yanlışlarda, tüzel kişiliği bağlayarak cezalandırılmayacaksa o zaman disiplin kurulunun lağvedilmesi gerektiğini belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: "Tüzel kişinin sorumluluğu vardır. Herkes zaten tüzel kişiliği temsil ediyor. O zaman Disiplin Kurulu'nu lağvedelim. Tamamen denizciliği ilgilendiren bu karara itibar edilmesi lazım. Disiplin kurulu bu kadar çalışıp önümüze getirecek buna saygı duymak lazım. Bunun onaylanmasını tavsiye ediyorum" dedi.

dto3-013.jpg

Daha sonra kürsüye gelen Halim Mete, Disiplin Kurulu’nun  2010 yılında TOBB kanunu yenilenirken kurulduğunu açıkladı ve kurulun şahsi işlere karışmadığını söyledi. Mete, geçmişte acenteler tarifesine aykırı davrananlara ceza verildiğini ancak kısa bir süre önce bir meclis üyesine verilmesi istenen cezanın reddedildiğini bu yüzden  Ali Deniz Eraydın’a verilmesi istenen disiplin cezasının reddedilmesi gerektiğini söyledi.   

Arif Kenan Türkantos ise kararın  odaya hareket içerdiği için alındığını söyledi. Türkantos, "ağza alınmayacak ifadeler" diye belirttiği söz konusu mesajın kabul edilemeyeceğini belirtti.

"KLAVYE SİLAHŞÖRLÜĞÜ"

Son olarak Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran söz alarak, kimsenin klavye silahşörlüğü yaparak odaya hakaret edemeyeceğini söyledi. Kıran,’ Biz Yönetim Kurulu olarak tam imzayla bu oylamayı Yönetim Kurulu adına değil meclis üyeleri için yaptık. Hiç kimse klavye silahşörlüğü yapıp meclise laf edemez.  O ifadelerde geçtiği gibi buradaki kimsenin kendi çıkarları için burada olan sorumsuzlar olduğunu kabul etmiyorum dedi.

"AMERİKA'DA RESESYON ETKİSİ AZALDI"

Konuşmaların ardından DTO meclisi Ali Deniz Eraydın'a kınama cezası verilmesini oy çokluğu ile kabul etti. Toplantıda Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan da söz alıp, Amerika'nın son altı ayda iyi bir ekonomi yönetimiyle beklenen resesyonu öteye ittiğini bunun da piyasalara etkisi olacağını söyledi. Erdoğan, "Amerika’da resesyon olasılığı çok çok azaldı. Son beş altı aydır Amerika muhteşem yönetildi. Devlet olarak Amerika çok büyük işler başardı. Resesyondan çıkmayı yakaladı isen aslında faiz oranlarını çok da indirmesine gerek yok. O yüzden arada kaldılar. O yüzden numaradan da olsa bir güvercin havası verdiler piyasalara. Şu an arttırmada bile genişlemeci bir politika devam ediyor Amerika’da. Bu bile Euro ve Dolar paritesinin hafif yukarı yönlü gitmesini tetikleyebilecektir" ifadelerini kullandı.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran'ın ise konuşmasına, İzmir Şubesi için satın alınan binanın tekrar yapılması için yönetim kuruluna verilen yetkiye teşekkür ederek başladı. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran'ın konuşmasındaki bir numaralı gündem maddesi ise hükümetin açıkladığı 11. kalkınma planıydı. Kıran şunları söyledi: "Kalkınma planları ülkenin gelecekti beş yıl süre için yapmayı planladığı, ana hatları ortaya koyan planlardır. Bu planlarda detaylar yazmaz. Ama ne hedeflendiği yazılır.  Burada yer almak demek o konu artık devletin envanterine girmiş demektir."

Türk sahipli deniz ticaret filosu için çalışmalar artırılması gerektiğini söyleyen Tamer Kıran, üçüncü sicilin kendisine da çok mantıklı gelmediğini bunun yerine yeni görüşlere açık olduklarını dile getirdi.

DENİZ TİCARET FİLOSU İÇİN FİNANSAL KAYNAK

Kalkınma planındaki Türk sahipli deniz ticaret filosunun gelişimi için uzun vadeli ve düşük faizli finansal destek mekanizması oluşturulacak ibaresine de değinen Tamer Kıran, bunun yıllardan beri sektörün beklediği bir girişim olduğunu, artık bu konunun devletin ajandasına girdikleri için mutlu olduklarını dile getirdi. Kalkınma planında yer alan deniz teknolojileri ve gemi yan sanayi kabiliyetinin artırılması için Deniz Teknolojileri ve Sanayisi Teknik Komitesi kurulması ibaresi ne de değinen Kıran, bunun yüksek değerli ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti.

Tamer Kıran mecliste canlı yayın yapılması ile ilgili tartışmalara da değinerek şunları söyledi: "DTO Plus kanalı var, buraya üye olun, seyredin, Youtube kanalı var. Altyapısı hazır. Ben açık söyleyeyim, TOBB’da bu konuyu yönetim kurulunda sorduğumda hiçbir odanın meclisinin canlı yayınlanmadığını, bunun meclis konuşmalarında menfi etkisi olacağını, negatif etkisi olacağını, insanları konuşmaktan uzaklaştıracağına dair bir öngörü olduğunu duydum. Bundan dolayı biraz yavaş hareket ettim. En son Yönetim Kurulu toplantımızda oylama yaptık. Oy birliği sağlayamadık. Çoğunluk yayınlanması kararı belirtmesine rağmen, görüş belirtmesine rağmen ben oy birliğiyle kararların alınması taraftarı olduğum için, oy birliği sağlayamadığımız için, bugün gündeme getirmedik. Önümüzdeki ay, biraz daha çalışılır, teknik altyapı hazır, düğmeye bassak, burayı yayınlayabiliriz."

dto2-015.jpg

 

imeak-dto-001.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 15382 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.