1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Dünyanın en büyüleyici 10 su altı oteli
Dünyanın en büyüleyici 10 su altı oteli

Dünyanın en büyüleyici 10 su altı oteli

Skalite 2017 Ödülleri’nde finale kalan seyahat platformu Yoldasin.com, dünyanın farklı bölgelerinde bulunan büyüleyici 10 su altı otelini araştırdı.

A+A-

Deniz altının renkli dünyası, insanlar için her zaman ilgi çekici ve bir o kadar da gizemli olmuştur. Dünyanın dört bir yanında, deniz tutkusundan vazgeçemeyenler için harika oteller bulunuyor. Bu otellerin odalarında perdeyi açtığınızda masmavi bir cennet ve yüzen bin bir çeşit deniz canlısıyla karşılaşıyorsunuz. İki yıl gibi kısa bir sürede gezginlerin başucu kaynağı olan ve turizm sektörünün önde gelen ödüllerinden Skalite’de finale kalan Yoldasın.com, dünyadaki 10 su altı otelini kaleme aldı. İşte dünyadaki 10 su altı oteli:

Atlantis Otel

Dubai’nin Palmiye Adaları’nda yer alan Atlantis Otel, 24 Eylül 2008 yılında hizmet vermeye başladı. Otelin hepsi su altında bulunmuyor. Ama süit odalarından bazıları su altına inşa edilmiş. Böylece odanın camından dışarı baktığınızda çeşitli deniz canlılarını görebilirsiniz. Büyük ve gösterişli bir yapıya sahip olan otelin odaları çok konforlu.

The Manta Resort

The Manta Resort Tanzaya’da bulunan bir su altı oteli. Pemba Adası’nda bulunan otelin su altı odasına tekne ile gidiliyor. Otele yaklaşık iki dakika gibi yakın bir mesafede bulunuyor. Denizin altındaki bu odada huzur bulacaksınız. Ahşaptan yapılma odanın en tepesinde bulunan yatak ile yıldızları seyredebilir, uykunuz geldiğinde alt katta bulunan odada balıkları izleyerek uyuyabilirsiniz.

Conrad Maldives Resort & Spa Rangali Island

Maldivler’in muhteşem masmavi denizindeki Conrad Maldives Resort’de su altı restoranı bulunuyor. Cennetten bir köşe sunan Maldivler’de unutulmaz bir restoran deneyimi yaşayacaksınız. Maldivler’in turkuaz renkli sularında yaşayan birbirinden güzel canlılar, yemeğinize eşlik eden dostlarınız olacak.

Per Aquum Niyama

Maldivler’in bir başka oteli Per Aquum Niyama’da otel içerisinde bulunan gece kulübü su altında yer alıyor. Kulübün içerisinde yer alan deniz konseptli dekorasyon da güzel bir görüntü oluşturuyor. Otel müşterisi olmasanız bile Maldivler’e gelen herkesin içeri girebileceği mekanda harika bir eğlence sizleri bekliyor.

Utter Inn

Utter Inn İsveç’te bulunan tek su altı oteli olarak dikkat çekiyor. Kuzeyde buz gibi sulara girip yüzmek kulağa biraz ürkütücü gelse de bu otel sayesinde ıslanmadan su altına inebileceksiniz. Stokholm’e yakın mesafedeki Malaren Gölü’ndeki otelde konaklamak çok farklı bir deneyim vaat ediyor.

Jules’ Undersea Lodge

ABD Florida eyaletinde bulunan Jules’ Undersea Lodge dünyadaki ünlü su altı otellerinden bir diğeri. Otele Denizler Altında Yirmi Bin Fersah kitabının yazarı olan Jules Verne’nin ismi verilmiş. Ayrıca dünyadaki en eski su altı otellerinden biri olmasıyla da öne çıkıyor. Bu eski otele ulaşım dalış yapılarak sağlanıyor.

Per Aquum Huvafen Hotels

Maldivler’de yer alan bir başka su altı oteli Per Aquum Huvafen Hotels. Otelin su altına yapılmış bir Spa Merkezi bulunuyor. Dünyadaki ilk su altı Spa Merkezi olma özelliği taşıyor. Deniz canlıları ve masmavi denizi görerek kendinize masaj ve cilt bakımı yaptırabilirsiniz. İsterseniz dinlenme odasına geçip sadece deniz canlılarını izleyerek keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Lovers Deep

Karayipler’de bir otel olarak hizmet veren denizaltı Lovers Deep… Hareket halinde olan denizaltı otelinin müşterileri Barbados ve Martinique gibi adaları gezme şansıda buluyor. Geniş ve konforlu odalarda harika bir tatil geçirebilirsiniz. Aynı zamanda hareket halinde olduğu için odanızın camlarında sürekli farklı misafirler görebilme şansınız bulunuyor.

Planet Ocean Underwater Hotel

Florida eyaletindeki bir diğer su altı oteli olan ve bu yıl hizmet vermeye başlayan Planet Ocean Underwater Hotel’in tamamı su altında bulunuyor. Denizin 7-9 metre altında yer alan otelde müşteriler için özel olarak dalış dersleri de veriliyor. Bu sayede otel etrafında dalış yapabilirsiniz.

Poseidon Undersea Resorts

Fiji’de konumlanan Poseidon Undersea Resort, sizi Pasifik Okyanusu’nun derinliklerinde tatil yapmaya çağırıyor. Otelin içerisinde 22 oda,1 süit, restoranı, barı, spa merkezi ve konferans salonu yer alıyor. Bir asansör yardımı ile otelin içerisine hiç ıslanmadan girebiliyorsunuz.

atlantis-002.jpg

atlantis_otel.jpg

jules____undersea_lodge.jpg

maldives_resort___spa_rangali_island.jpg

per_aquum_hotels.jpg

per_aquum_huvafen_fushi.jpg

per_aquum_niyama.jpg

planet_ocean_underwater_hotel.jpgposeidon_resort.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 9865 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.