1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Ekilemeyen arazilerde "balık" yetiştirilecek
Ekilemeyen arazilerde "balık" yetiştirilecek

Ekilemeyen arazilerde "balık" yetiştirilecek

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana’da hayata geçirilecek tarla balıkçılığın 5 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.

A+A-

Adana'nın Karataş ilçesinde hayata geçirilecek "Tarla Balıkçılığı" projesiyle ekilemeyen araziler üzerinde Balık ve Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurularak balık yetiştirilecek.

Adana Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında düzenlenen toplantıda, "Tarla Balıkçılığı" projesi ele alındı.

Vali Demirtaş, proje çerçevesinde Karataş'ta Balık ve Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacağını, bölgenin Türkiye'nin ve dünyanın en büyüğü olacağını ifade etti.

Bölgede 2 bini nitelikli istihdam olmak üzere 5 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını belirten Demirtaş, bölgenin yaklaşık 1 milyar 500 milyon lira ticaret ve yaklaşık 200 milyon dolar ihracat hacmi olacağını kaydetti.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz ile proje koordinatörü Can Kabaali katıldı.

Vira Haber

Bu haber toplam 14279 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.