1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. İzmir Deniz Ticaret Odası yarışması sonuçlandı
İzmir Deniz Ticaret Odası yarışması sonuçlandı

İzmir Deniz Ticaret Odası yarışması sonuçlandı

Türk denizciliğini ileri götürmek, İzmir ve Ege Bölgesi’nde deniz kültürüne ve denizciliğe ilgiyi geliştirmek için bu yıl 15. kez düzenlenen İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Medya ve Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

A+A-

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Cihangir, Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Huriye Toker, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Nuran, İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Öğ. Gör. Alper Gedik, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Gappi ve Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Üyesi Kutay Gürocak’tan oluşan Yarışma Seçici Kurulu, “Turistten Fazla Mülteci Geldi” haberiyle Ege Telgraf Muhabiri Erman Şentürk’ü birinciliğe layık gördü. “Mavi Yolculuk Tehlikede” haberi ile İlkses Gazetesi Muhabiri Özkan Pekçalışkan ikinci, “Ege’de Dalış İçin Su Altı Kenti Kurulucak” haberiyle Dünya Gazetesi Muhabiri Beyza Coşkuntürk üçüncü oldu. Anadolu Ajansı Muhabiri Yusuf Şahbaz, “İzmir Limanı, Aliağa’nın Gerisinde Kaldı” haberiyle mansiyona, Yeni Bakış Gazetesi Muhabiri Sercan Özipekçi “Kruvaziyerde İzmir’in Kaybı 168 Milyon Dolar” haberiyle jüri özel ödülüne değer bulundu.

'FLAMİNGOLAR' 1. OLDU

Fotoğraf dalında ise Ege Üniversitesi İletişim Fakütesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zühal Özel Sağlamtimur, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Gökhan Birinci, Sualtı Fotoğraf Sanatçısı Murat Kaptan ve Fotoğraf Sanatçısı Yaman Umut Bilir’den oluşan Seçici Kurul, 'Flamingolar' adlı eseriyle Murat Yılmaz’ı birinciliğe değer gördü. “Sis” adlı eseriyle Ahmet Turan Kural ikinci, “Deniz Çiftçisi” adlı eseriyle Mahmut Serdar Alakuş üçüncü oldu.

İMEAK DTO İzmir Şubesi 15. Medya ve Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm gazetecilere ve fotoğraf sanatçılarına teşekkür eden İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “Haberciler ve fotoğraf sanatçıları bizim gözümüz, kulağımız. Onların yaptığı haberler ve çektikleri fotoğraflar sayesinde denizciliğin önemini kamuoyuna daha iyi anlatabiliyoruz. Varlık sebebi denizi ve limanı olan İzmir’de ve Ege Bölgesi’nde denizciliğe ilginin artarak devam etmesini arzu ediyoruz” dedi.

resim.jpg

dto-izmir-001.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 31082 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.