1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Ekmek teknelerini kaybedebilirler
Ekmek teknelerini kaybedebilirler

Ekmek teknelerini kaybedebilirler

İzmirde faaliyet gösteren 50’ye yakın tekne imalatçısı, üretimlerine son verme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

A+A-


İzmir’de geçici izinle faaliyet gösteren 50’ye yakın tekne imalatçısı, sürenin dolmasına az bir zaman kala hala çözüm bulunamadığı için iş yerlerinin kapısına kilit vurma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. 

Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü’nün verdiği geçici izinlerle faaliyetlerini devam ettiren firmalar, 3 yıllık iznin dolmasına az bir süre kala kaçak duruma düşme tehlikesi yaşıyor.

Çağrıda bulundu
Sorunun önüne geçmek amacıyla çağrıda bulunan Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Emrah Erginer, Ege’de dağınık olarak faaliyet gösteren tekne imalatçılarını bir araya toplayacak bin dönümlük Aliağa’daki “Çaltılıdere Tekne İmal ve Çekek Yeri” projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Foça’dan Çeşme’ye kadar sahil bandında 50’ye yakın imalatçı bulunduğunu kaydeden Erginer, sözlerine şöyle tamamladı:

“Yüzde 90’ı ruhsatsız olan bu işletmeler bulundukları yerlerdeki belediyelerle problem yaşayacak. İlçe belediyeleri bu işletmeleri ruhsatlandırmazsa imalatçılar dükkanlarına kilit vuracak ve yüzlerce inşan işini yitirecek. Bu noktada Çaltılıdere projesinin bir an önce başlaması gerekiyor. Tekne imalatçıları ve üye oldukları kooperatif tek başına bırakılmamalı. EBSO, İzmir Ticaret Odası gibi kurumlar destek çıkmalı.

Habertürk/Egeli

Bu haber toplam 976 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.