1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. El Kaide Bin Ladin'in ölümünü teyit etti
El Kaide Bin Ladin'in ölümünü teyit etti

El Kaide Bin Ladin'in ölümünü teyit etti

Cihatçılara ait internet forumlarında bugün yayımlanan bir açıklamayla El Kaide Usame bin Ladin’in ölümünü doğruladı.

A+A-

ABD’li izleme örgütü SITE Intelligence'ın bildirdiğine göre, forumlarda yayımlanan açıklamada örgütün liderinin 2 Mayıs’ta yapılan operasyonda öldürüldüğü ifade edildi.

 TALİBAN'DAN İNTİKAM SÖZÜ

Öte yandan Afganistan'daki Taliban örgütü, Bin Ladin'in öldürülmesinin intikamını alma sözü verdi.

Afganistan'ın güneyinde Reuters muhabirinin ele geçirdiği bir videoda, yüzleri örtülü ve kimliği belirsiz altı Taliban militanı tüfekler, el bombaları,  makineli ve diğer silahların yanında görülüyor. Videoda altı militandan üçü, Usame bin Ladin'in öldürülmesine rağmen Afganistan’da koalisyon güçleri ve Afgan birlikleriyle savaşı sürdürecekleri sözü veriyor.

Bir militan Peştu dilinde, "Usame bin Ladin'in şehit olduğu haberi doğru olsa bile, bu bizim cihat politikamızı değiştirmeyecek... eğer öldüğü doğruysa,  bu bizi cihadımızı sürdürmemiz için daha çok motive edecek" diyor.

 "MAHŞERE KADAR"

Yeri bilinmeyen bir yerleşimin yüksek duvarlarının önünde sıraya dizili olarak görülen militanlardan bir diğeri, kameraya bakarak, "cihatlarına, şehitlerinin intikamını alana ve mahşere kadar devam edeceklerini" söylüyor.

Elinde Taliban komutanlarınınkine benzer bir telsiz taşıyan ve grubun lideri olduğu sanılan bir militan da Molla Ömer'e bağlı kalacaklarını belirterek, "Yabancı askerlere karşı cihadımıza devam edeceğiz. Sloganımız Allahu Ekber'dir.  Kutsal kitabımız Kur'an, ülkemize ve dinimize karşı onu koruma ve savunma sorumluluğumuz olduğunu söylüyor. Afganistan'da tek bir mücahit savaşçı kalsa da Molla Ömer'in liderliğinde cihadımızı sürdüreceğiz" diyor.

Hürriyet Planet

Bu haber toplam 896 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.