1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. En yeşil Jotun
En yeşil Jotun

En yeşil Jotun

Yeşil bir dünya hayal değil. Sadece bilinçli adımlar atmak ve yeşil bir dünyanın gerekliliğine inanmak başlangıç için yeterli.

A+A-

Sadece bizler değil, markalar da yeşil dünya için önemli adımlar atmalılar. 5 Haziran 2010 Dünya Çevre Günü yaklaşırken, çevre bilinci konusunda en çok dikkat çeken markaların başında JOTUN geliyor.

Yapı sektöründe henüz bu konuda firmalar yeterli bilgiye sahip değilken, boya endüstrisinde ‘Yeşil’ denildiğinde akla gelen ilk boya markası tartışmasız Jotun oluyor. İşte Jotun’un yeşil adımları:

Tüm Jotun ürünleri karbon bazlı kimyasallar içeren uçucu organik madde konusunda en düşük seviyeye sahip şekilde üretilir. Bu sayede Jotun ile boyanmış mekanlar çok daha sağlıklı ortamlar sunar,

Yeşil bir dünya için bilinçli bir şekilde adımlar atan ve önlemler alan Jotun’da ürün geliştirme ve fabrika yer seçimi gibi tüm faaliyetler sağlık, çevre ve güvenlik konuları dikkate alınarak şekillendirilir,

Yeşil bilincin gelişmesi için Jotun yönetimi ayrıca zaman ve para harcar, pek çok araştırma gerçekleştirir ve bu konunun üzerinde yoğunlaşır

Jotun ‘Yeşil’ bir Dünya için özen gösteren büyük projelerin de bir numaralı tercihidir. Dünyanın en ünlü yeşil projelerinden birisi olan Orta Doğu’da inşa edilen Masdar City Jotun’u tercih etmiştir. Dünyanın ilk karbon sıfır şehridir. Jotun’un iç ve dış cephe ürünleri kullanılmaktadır.

Bir binanın yeşil olup olmadığı dünya çapında geçerli olan LEED ve BREAM kriterlerine göre değerlendirilir. Jotun boya bu kriterlere uygun üretildiği için, Jotun boya kullanan binalar bu konuda sertifikalarını çok daha kolay bir şekilde edinebilirler.

ÇEBDİK (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği)’nin ilk ve tek boya markası üyesi olan Jotun aynı zamanda Emirates Green Building Council üyesidir. Yeşil Tesisler Konferans’ında sponsorlar arasında yer alan Jotun bu konuda önderliğini sürdürmeye kararlı gözüküyor.

 

Virahaber

Bu haber toplam 1034 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.