1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erbil’de silahlı saldırı,bir diplomat hayatını kaybetti
Erbil’de silahlı saldırı,bir diplomat hayatını kaybetti

Erbil’de silahlı saldırı,bir diplomat hayatını kaybetti

Irak'ın Erbil kentinde bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu’nda görevli bir diplomat şehit oldu.

A+A-

Saldırı Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu’na 3,5 kilometre uzaklıktaki Kırklar Caddesi üzerinde bulunan bir restoranda gerçekleşti. Restoran sahibinin paylaştığı bilgilere göre, konsolosluk çalışanları içeri girdikten sonra sivil giyimli ve üzerinde iki silah taşıyan saldırgan, doğrudan konsolosluk çalışanlarını hedef alarak ateş açtı. Saldırı sonucu bir başkonsolosluk çalışanı olay yerinde şehit oldu. Saldırıda bir Irak vatandaşı yaşamını yitirirken, bir Irak vatandaşı da yaralandı.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada "Bugün öğleden sonra Erbil Başkonsolosluğumuzun bir görevlisi, Başkonsolosluğumuz binası dışında bulunduğu bir sırada uğradığı menfur silahlı saldırı neticesinde şehit olmuştur. Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir. Şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve tüm Türk Milletine sabır diliyoruz" denildi.

SALDIRGANLARI YAKALAMAK İÇİN YOLLAR KAPATILDI

Erbil Emniyet Müdürü Abdulhalik Talat, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını, daha sonra detaylı açıklamanın yapılacağını söyledi. Kaçan saldırgan veya saldırganların yakalanması için Erbil’den diğer kentlere giden tüm yolların trafiğe kapatıldığı belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Erbil’de konsolosluk çalışanlarımıza yönelik düzenlenen menfur saldırıyı kınıyorum. Saldırıda şehit olan çalışanımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Saldırının faillerinin süratle bulunmaları için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU’DA AÇIKLAMA YAPTI

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, saldırının 3 kişi tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''Erbil Başkonsolosluğu'nda görevli bir arkadaşımız bir lokantada yemeğini yerken edindiğimiz bilgiye göre 3 kişi tarafından saldırıya uğruyor. Çalışma arkadaşımız şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Saldırganlar yine yan masada Iraklı 2 kişiye daha saldırıyorlar birisi vefat ediyor diğeri de ağır şekilde yaralı. Hem Bağdat ile hem Erbil ile temas halindeyiz. Saldırganların yakalanması, arkasında ne var bunların detayları ile ortaya çıkması için temaslarımızı sürdürüyoruz'' dedi.

"SALDIRIYI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ"

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği de, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu’nda görevli bir diplomatın şehit edildiği silahlı saldırıyı kınadı. Büyükelçiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Erbil'deki menfur saldırıda hayatını kaybeden Türkiye Başkonsolosluğu görevlisinin ailesi, yakınları ve meslektaşlarına en derin taziyelerimizi iletiyoruz. Saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz” ifadesi yer aldı.

AB BÜYÜKELÇİSİ BERGER: TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, “Erbil’de Türk Konsolosluğu'nun bir görevlisinin öldürüldüğünü öğrenmekten derin bir üzüntü duyuyoruz. En içten taziyelerimizi sunarken, kalben ve tüm dualarımızla Türkiye'nin ve merhumun ailesi ile sevenlerinin yanında olduğumuzu belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

2505352-810x458.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 5488 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.