1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Erçek Gölü'nde balıkçıların inci kefali sevinci
Erçek Gölü'nde balıkçıların inci kefali sevinci

Erçek Gölü'nde balıkçıların inci kefali sevinci

Van Gölü'nde endemik bir tür olan inci kefalinin yaklaşık 33 yıl önce başlatılan proje kapsamında bırakıldığı Erçek Gölü'nde popülasyonunu artırması balıkçıları sevindirdi

A+A-

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca (Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığı) 1985 yılında başlatılan proje kapsamında Van Gölü'nden alınan yaklaşık bir ton erkek ve dişi inci kefali, kent merkezine 30 kilometre uzaklıkta ve hiçbir balık türünün yaşamadığı Erçek Gölü'ne bırakıldı. Bu balıklar aradan geçen zamanda göle uyum sağlayarak popülasyonlarını 33 yılda artırdı.

'BALIKLAR BURAYA UYUM SAĞLADI'

İpekyolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ercan Çıplak, yaptığı açıklamada, Erçek Gölü'nün Türkiye'nin 13'üncü büyük gölü olduğunu söyledi.

Gölde Bakanlığın 33 yıl önce başlattığı projenin başarıya ulaştığını anlatan Çıplak, "Van Gölü'nde endemik bir tür olan balığın neslinin korunmasını sağlamak ve onlara ikinci bir alternatif alan oluşturulması amacıyla başlatılan proje başarılı oldu. Daha önce gölde doğal olarak yaşayan bir balık türü yoktu. Şimdi inci kefali için ikinci bir yaşam ve üreme alanı oluşturuldu." dedi. 

Vira Haber

Bu haber toplam 7292 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.