1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ergene Nehri taştı, bölge sular altında
Ergene Nehri taştı, bölge sular altında

Ergene Nehri taştı, bölge sular altında

Ergene Nehri'nin debisi, bölgedeki sağanak  ve Yıldız Dağları'ndaki kar erimeleri sonucu arttı. Nehrin taşması sonucu 3 köye ulaşım kesildi. 70 bin dönüme yakın tarım arazisi şu anda sular altında.

A+A-

Debisi yükselen Ergene Nehri, Edirne ve Kırklareli'nde bazı noktalarda yatağından çıktı. DSİ'nin verisine göre, İnanlı istasyonunda 181 metreküp/saniye,  Lüleburgaz'da risk seviyesinde 312 metreküp/saniye, Yenicegörece istasyonundan da  yükselerek geçen nehrin debisi 203 metreküp/saniye olarak ölçüldü.

Ergene Nehri, Meriç ilçesinde bazı alanlarda yatağından çıkarak tarım arazilerine doldu.

Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin, yaptığı açıklamada, 2 gündür aşırı yağışlar nedeniyle nehrin yükseldiğini ve bazı alanlarda yatağından çıktığını söyledi.

Yatağından çıkan nehir suyunun tarlalara dolduğunu ifade eden Ergin,  "70 bin dönüme yakın tarım arazisi şu anda sular altında. Asıl suyun yarın bölgeye geleceğini tahmin ediyoruz. DSİ'den aldığımız bilgiye göre, şu anda su Lüleburgaz ilçesi sınırlarında bu gece ya da sabah suyun daha da artacağını  düşünüyoruz. Suyun kara yolunda birikmesi nedeniyle zaman zaman Uzunköprü-Meriç  karayolunda trafik aksamaları meydana geliyor. Hem Karayolları hem DSİ tüm  imkanlarıyla bölgede, inşallah büyük bir afet olmadan bu suyu da atlatacağız."  diye konuştu

KÖPRÜ SULAR ALTINDA KALDI

Kırklareli'nin Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerinde dünden itibaren etkili olan yağmur nedeniyle Ergene Nehri'nın Lüleburgaz ilçesinden geçtiği bölümde taşkın meydana geldi.

Taşkın nedeniyle Ergene Köprüsü'nün sular altında kalması neden ile Lüleburgaz'dan Müsellim, Ovacık ve Alacaoğlu köylerine ulaşım kesildi.  Jandarma ekipleri köprü girişinde gelen araçları durdurarak geri çeviriyor. Ergene çevresinde bulunan binlerce dönüm arazide sular altında kaldı.

ergene.jpeg

ergene1.jpeg

ergene2.jpeg

ergene3.jpeg

ergene4.jpeg

ergene5.jpeg

ergene6.jpeg

ergene7.jpeg

ergene8.jpeg

ergene9.jpeg

ergene10.jpeg

ergene11.jpeg

Vira Haber

Bu haber toplam 6070 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.