1. HABERLER

  2. VİRA MARITIME

  3. "En iyi tekne Oscarları" sahiplerini buldu
"En iyi tekne Oscarları" sahiplerini buldu

"En iyi tekne Oscarları" sahiplerini buldu

Düsseldorf Denizcilik Fuarı’nın açılışında düzenlenen FLAGSHIP NIGHT'da, "Avrupa’da 2018’in Yatı" ve "Avrupa’da 2018’in Yelkenli Teknesi" prestij ödülleri sahiplerini buldu.

A+A-

Avrupa’nın en önemli yatçılık organizasyonlarından biri olan ve 20 Ocak’ta ziyaretçilere 48. kez  kaplarını açan  Boot Düsseldorf fuarı çeşitli etkinliklerle devam ediyor.  

3 bine yakın firmanın katıldığı fuarda Avrupa'daki en iyi motoryat ve yelkenli tekneler her yıl toplam on farklı kategoride "Su Sporları Oscarı” diye anılan organizasyonda yarıştı. VIRAMARITIME editörlerinin  an be an izlediği ve  bu yıl 15. kez düzenlenen yarışmanın jürisi  Avrupa’da yayımlanan on iki yelken dergisi ile dokuz motoryat dergisinin editörlerinden oluştu. Bu yıl "Su Sporları Oscarı” nı almaya hak kazanan ve 5 katogoride yarışan motoryat ve yelkenliler şöyle:

2018’in galipleri Sun Odyssey 440 ve ClubSwan 50

Aile Kruvazörü kategorisinde bu yılın galibi Sun Odyssey 440 oldu. Jeanneau'nun bu kruvazörün şaşırtıcı özelliklerinden biri de tamamen akıllı bir kokpit tasarımına ve kıç tarafına doğru eğimli kayaklara sahip olmasıydı.

Performans kruvazörü kategorisinde ödülü hak eden tekne ise ClubSwan 50 idi. ClubSwan 50 geçen sonbaharda piyasaya sürüldüğünden beri tasarımın başyapıtlarından biri kabul ediliyor.

Amel 50 ise lüks kruvaziyer kategorisinde birinciliği alan tekne oldu. Bu modern ve uzun mesafe yelkenli yat, korumalı kokpiti ve güneşlenmek için bol miktarda alanı ile jüriyi etkiledi.

En iyi katamaran kategorisinde birinciliği göğüsleyen ise Neel 51'di. Bu trimaran hafif bir yapıdaydı ve piyasadaki katamaran kruvazörlerinin çoğundan çok farklıydı. Katamaranın güvertesinde, okyanusun muhteşem okyanus manzarasına açılan 10 metrekarelik büyük bir süit ve on kabin bulunuyor.

Beneteau Figaro 3 de, Special Yachts kategorisinde birinci oldu. Beneteau'nun yeni modeli, geniş çapta üretilen ilk hidrofoil yattı ve emsallerinden yüzde 25 daha hızlı yelken açtığı söyleniyordu.  

Öte yandan Avrupa'da her yıl 70 yeni yelkenli tekne pazara sunulsa da sadece beş tersane "Avrupa’da 2018’in Yatı" unvanını alabiliyor. Dereceye girmek için yarışan motoryatlar  Norveç, İsveç, İngiltere, Hollanda, Fransa, Danimarka, Avusturya, İsviçre, İtalya, İspanya ve Almanya'dan gelen jürin tarafından  Finlandiya La Rochelle'deki marinada Eylül ayı itibariyle teste tabi tutulduktan sonra açıklanıyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 12529 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.