1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eşsiz Çiçekleri Belgeseli İz TV'de
Eşsiz Çiçekleri Belgeseli İz TV'de

Eşsiz Çiçekleri Belgeseli İz TV'de

“Türkiye’nin Eşsiz Çiçekleri” belgeseli, İz TV’de Haziran ayı boyunca doğa meraklıları ile buluşuyor

A+A-

“Türkiye’nin Eşsiz Çiçekleri” belgeseli, İz TV’de Haziran ayı boyunca doğa meraklıları ile buluşuyor

Deneyimli belgeselci ve doğa fotoğrafçısı Fatih Orbay ve ekibi tarafından üç buçuk yıllık bir çalışmanın sonunda, 150 km yol katedilerek Tekfen Vakfı için tamamladığı “Türkiye’nin Eşsiz Çiçekleri Belgeseli”, ülkemizin altı farklı botanik bölgesinde yaşayan doğal hazinemizi gözler önüne seriyor.

Doğal değerler açısından dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Türkiye, yaklaşık on bin çeşit çiçek ve bunlar arasında çok sayıda endemik türe ev sahipliği yapıyor. Öncelikleri arasında doğal varlıkları korumaya da yer veren Tekfen Vakfı için ünlü belgeselci ve doğa fotoğrafçısı Fatih Orbay tarafından çekilen “Türkiye’nin Eşsiz Çiçekleri Belgeseli”, ülkemizde yaşayan doğal zenginlikleri ilk kez bu kadar kapsamlı bir şekilde gözler önüne seriyor.

Sadece Türkiye’de bulunan, dünyanın başka hiçbir ülkesinde olmayan eşsiz çiçekleri ve endemik türlerini onların doğal yaşama alanlarında anlatan “Türkiye’nin Eşsiz Çiçekleri Belgeseli”, dizinin de bölümlerini oluşturan botanik haritasına göre Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz ile Batı Karadeniz ve Marmara bölgeleri kapsamında ele alıyor.

Doğa belgeseli, üç buçuk yılılk bir çalışmanın sonunda yaklaşık 150 bin km yol katedilerek, Hi-Definition görüntü kalitesinde ve her biri 26 dakikalık toplam altı bölüm halinde bir dizi olarak tamamlandı. 06 Haziran 2011 Pazartesi günü, İz TV’de yayına başlayacak olan “Türkiye’nin Eşsiz Çiçekleri Belgeseli”, Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki farklı dilde seslendirildi. Belgeselin Türkçe seslendirmesi yönetmen Fatih Orbay, İngilizce seslendirmesi ise BBC belgesel yapımcısı ve sunucusu Malcolm Billings tarafından yapıldı. Belgesel, İZ TV’nin çevre ayı ilan ettiği Haziran ayı boyunca Pazartesi ve Cuma günleri saat 21.00’da yayınlanacak.

Fatih Orbay Hakkında
1946 yılında Ankara’da doğan Fatih Orbay, Kabataş Erkek Lisesi’nden 1964 yılında mezun oldu. Üniversite eğitimine ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde devam eden ve 1974’te mezun olan Orbay, profesyonel meslek hayatına 1965 yılından fotoğrafçı ve multimedya dallarında uygulayıcı ve danışman olarak başladı. 1968 yılında TRT Televizyonu’nda kanalın ilk spikerlerinden biri olarak görev almaya başlayan Fatih Orbay, 1975-1977 yılları arasında Eurovision Program Koordinatörlüğü yaptı. 1980 yılına kadar devamlılık spikerliği, sunuculuk, Telespor kuşak programında naklen yayın spikerliği ve magazin programları yapan Orbay, 1979–1981 yılları arasında ODTÜ’de öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1980-2005 yılları arasında çeşitli programların yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenen Fatih Orbay, ayrıca pek çok programda röportaj ve açık oturum yöneticiliği görevlerinde de bulundu. Fatih Orbay, yaklaşık 18 yıldır doğa belgeselleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

1.20110512150749.jpg

2.20110512150757.jpg

 Virahaber 

Bu haber toplam 2453 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.