1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Van için "Çılgın Proje"
Van için "Çılgın Proje"

Van için "Çılgın Proje"

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde oturuyor. Hayatında Van'a hiç gitmedi ama Van'dan milletvekili adayı gösterildi. Üstelik onun Van için 'çılgın bir projesi' de var.

A+A-

Hayatında hiç görmediği Van’dan DSP 5’inci sıra milletvekili adayı gösterilen Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde oturan Yaşar Bandırma, henüz aday olduğu kente gitmeden Van Gölü için ’çılgın proje’ hazırladı. Kazanması halinde Van Gölü üzerine asma köprü yapılması için çalışacağını kaydeden Bandırma, bu asma köprü ile ilin turizm potansiyelinin artacağını savundu.

2007 genel ve 2009 yerel seçimlerinde bağımsız aday olan ancak seçilemeyen Yaşar Bandırma, politika ile uğraşmaktan vazgeçmedi. 12 Haziran’da yapılacak genel seçimler için yine bağımsız aday olmak isteyen Bandırma,adaylık ücretini yüksek bulunca DSP’ye başvurdu. DSP Genel Merkezi de Bandırma’yı Nazilli’de oturmasına rağmen Van’dan 5’inci sıra adayı yaptı. Yaşar Bandırma, hayatında hiç görmediği seçim bölgesi Van’a gitmeden önce, memleketi Nazilli’de basın toplantısı düzenleyerek ’çılgın projesini’ açıkladı.

İnternet ve kitaplardan araştırmış

Genel Merkezin kendisini Van’dan aday gösterdiğini öğrenince çok şaşırdığını belirten Bandırma, diğer adaylarla çalışmak ve seçime hazırlanmak için gerek internetten gerekse de Van ile ilgili kitaplardan araştırma yapmaya başladığını anlattı Van’ın harika doğasını ve Van Gölü’nün özellikleri öğrenince, bir çılgın proje de kendisinin geliştirdiğini kaydeden Bandırma şunları söyledi:

"Van Köprüsü projesini parti genel merkezime sundum. Projem beğenildi ve hayata geçirilebilirliği için çalışma başlatıldı. Eğer seçilirsem ilk işim bu projeyi tamamlamaya çalışmak olacak. Van- Tatvan arası gemiyle 4 saat sürüyor. Asma köprü şeklinde yapılacak olan Van köprüsü hem estetiği sayesinde turist çekecek hem de 4 saatlik yolu 1 saate düşürecek. Van Gölü’nün güzellikleri ise daha kolay izlenebilecek. Doğu Anadolu’nun gözdesi Van kentimiz turizm atağına geçerek daha fazla gelir ve istihdam sağlayacak"

Gölün altına tüp geçit yapacak

Bandırma, Van Gölü’nün altına da Marmaray gibi tüp geçit yapılması için de proje geliştireceğini söyledi.

Hayatında Van’a hiç gitmediğini kaydeden Bandırma, ilin sorunları hakkında bilgi sahibi olduğunu ve oradaki çalışmaları çerçevesinde de bunlara çözüm yolları geliştireceğini belirtti.

Hürriyet
 

Bu haber toplam 899 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.