1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı başladı
Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı başladı

Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı başladı

21-24 Mart tarihleri arasında İstanbul Pendik Convention Center’da yapılan 14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı törenle ziyarete açıldı.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert IMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan ve GİSBİR Başkanı Murat Kıran’ın açılışını gerçekleştirdiği fuarın, 4 kıtadan 43 ülkeden 150’nin üzerinde firma ve 627 marka ile 57 ülkeden 11.000’ni aşkın denizcilik profesyonelini ağırlaması bekleniyor.

exposhipping_istanbul_3.jpg

Tören, UBM EMEA (İstanbul) Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Tığlıoğlu’nun hoş geldin konuşması ile başladı. IMEAK Ticaret Odası adına 14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı’nı düzenlediklerini belirten Tığlıoğlu, “Türk Gemi Sanayii, dünya genelinde çok başarılı işlere imza atıyor, rekabet gücü ve potansiyeli çok yüksek. Bu potansiyelin en verimli şekilde kullanılması ise sektörümüzün uluslararası pazarlara ulaşmasından geçiyor. Exposhipping İstanbul olarak, yaklaşık Asya, Avrupa, Amerika ve Afrika kıtalarından 43 ülkeden 150’nin üzerinde firma ve 627 marka ile 57 ülkeden 11.000’ni aşkın denizcilik profesyonelini Exposhipping İstanbul’da ağırlamayı planladık. Ayrıca, Ekonomi Bakanlığımızın koordinatörlüğünde ve İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nin organizatörlüğünde Alım Heyeti programımız bulunuyor. Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Güney Afrika, Kazakistan, Kuveyt, Singapur, Ukrayna ve Yunanistan başta olmak üzere denizcilik sektörüne yeni projeler kazandırabilecek hedef ülkelerden Alım Heyetleri, uzun soluklu işbirlikleri geliştirmek üzere Exposhipping İstanbul’dalar. İnanıyorum ki fuarımız yeni pazar ve işbirlikleri fırsatları sunarak 2017 yılına umutla giren Türk denizcilik sektörüne ihtiyacı olan ivmeyi kazandıracaktır. Fuarımızın sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

serkan_tiglioglu.jpg

Türk Fuarcılık Sektörü’nün ekonomiye ve turizme çok önemli faydalar sağladığını belirten Serkan Tığlıoğlu, şöyle devam etti: “Fuarcılık sektörü bir buz dağının ancak görünen üst tepesi gibidir. Bugün Türk Fuarcılık sektörünün ekonomiye katkısı yaklaşık 300 milyon dolardır. Ekonomimizde çok küçük bir rakam gibi duruyor. Ancak Türk turizmine olan katkısı yaklaşık her yıl olmak üzere 2 milyar doların üzerinde ve bir çok istihdamı da beraberinde getiriyor. Bölge coğrafyasında rakiplerimize baktığımızda Dubai ve Moskova’yı görüyoruz. Ama biz bu iki şehiri kendimize rakip olarak görmüyoruz. İstanbul’dan çok daha az potansiyele sahipler. Bizler kapasitemiz, organizasyon gücümüzle hem Rusya, Ukrayna, Kafkaslara hizmet ediyoruz hem de Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Balkanlar’a. Fuarcılık sektörünün altyapı olarak gelişimini tamamladığında ve yeni fuar alanları oluşturulduğunda gelirini iki katına çıkaracağına inanıyorum Bu da her yıl ekonomimize 500 milyar dolar gelir demektir”.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2642 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.