1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. MURAT KIRAN

  4. Kıran: "Dünya denizcilik sektöründe önemli bir yere sahibiz"
Kıran: "Dünya denizcilik sektöründe önemli bir yere sahibiz"

Kıran: "Dünya denizcilik sektöründe önemli bir yere sahibiz"

14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı'nın açılışında konuşan GİSBİR Başkanı Murat Kıran, Türkiye’nin büyümekte ve gelişmekte olan gemi inşaa sanayisiyle dünya denizcilik sektöründe önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekti.

A+A-

Konuşmasında Asya ve Avrupa arasında siyasi, kültürel ve ekonomik bir köprü olan ve dünyanın en büyük 18’nci ekonomisine sahip olan Türkiye’nin gün geçtikçe büyümekte ve gelişmekte olan gemi inşaa sanayisiyle dünya denizcilik sektöründe önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken GİSBİR Başkanı Murat Kıran, “Modern, teknoloji bakımından gelişmiş ve uluslararası sertifikalara sahip Türk Tersaneleri ticari ve askeri alanda gemi üretiminde geniş bir yelpazeye sahiptir. Yeni gemi inşaasının yanısıra tamir, bakım ve onarımda Türk tersanelerinin son derece başarılı ve bölgesinde söz sahibi olduğu alanlardır.

Günümüzde dünya ölçeğinde yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle Türkiye’nin inşaat sektörü, bakım-onarım ve savunma sanayii gemi inşaasına ağırlık vermiş olup devletimizce 2016 yılında açılan ve 2017 yılında açılacak olan Milli savunma sanayii projelerinin gemi inşaa sanayii için can simidi olduğunu değerlendirmekteyiz” dedi.

Kıran, uluslararası katılımlı Exposhipping İstanbul’un, içinden geçmekte olduğumuz süreç bakımından, yurt dışında ülkemiz aleyhine yapılan dezenformasyon karşısında, sektör oyuncularının bu tür karalayıcı haberlerin doğru olmadığını yerinde görmesi açısından önemli olduğu ve doğru bir zamanlama seçildiği kanaatinde olduğunu belirtti ve “14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı’nın ülkemiz, gemi inşa sanayimiz, tüm katılımcılar ve ziyaretçiler açısından verimli geçmesini diliyorum” dedi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2216 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum