1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Eylemde helikopter gölgesi
Eylemde helikopter gölgesi

Eylemde helikopter gölgesi

Samsun'da deniz salyangozu avlayan balıkçılar, sahil güvenlik ekiplerinin kendilerine sürekli ceza yazdığı gerekçesiyle eylem yaptı.

A+A-

Samsun'da deniz salyangozu avlayan balıkçılar, sahil güvenlik ekiplerinin kendilerine sürekli ceza yazdığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Eylem sırasında sahil güvenlik helikopteri balıkçılar üzerinde tur attı. Balıkçılar, Samsun'un 19 Mayıs ilçesi Dereköy Balıkçı Barınağı'nda toplandı. Karadeniz'de avladıkları deniz salyangozunu Japonya ve Güneykore'ye pazarlayarak Türkiye'ye döviz girdisi sağladıklarını belirten balıkçılar, av yasaklarının kendilerini zor duruma soktuğunu ve bu durumdan dolayı da sahil güvenlik ekiplerinin gerek helikopterle gerek botlarla kendilerini takip ettiğini ve ceza yağdırdığını ileri sürdüler. Her bir cezanın bin 500 TL ila 5 bin TL arasında olduğunu ileri süren balıkçılar, 
hükümetin kendilerine sahip çıkmasını istediler. 
Samsun'da 150 balıkçı teknesinin salyangoz avına çıktığını belirten Samsun Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkan Vekili Yusuf Aydın, sahil güvenlik helikopterinin sürekli balıkçıların üzerinde dolaştığını ve ceza yağdırdığını iddia etti. Deniz salyangozunun deniz ürünlerine zarar verdiğini, bunun avlanmasının deniz acısında yararlı olduğunu ifade eden Aydın, hükümetin 7 yıldır uyguladığı algarna ile av yasağını kaldırmasını istedi.

Bafra Koşu Köyü Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Kazım Yayla ise salyangoz avlama sezonu başlamadan yasak başladığını hatırlattı. Balıkçının zor durumda olduğunu söyleyen Yayla, hükümetin acil olarak bu olaya el atması gerektiğini kaydetti.

Balıkçı Yusuf Tığ ile Semih Tığ, yasaklar yüzünden avlanamadıklarını ve ceza ödemekten bıktıklarını, sepetle avlanmaktan verim alamadıkları ileri sürdüler. Üç çocuk annesi balıkçı Fatma Öztürk de acil olarak sorunlara çözüm bulunması için yetkililerden yardım istedi.

 

 samsunkenthaber.com

 

Bu haber toplam 1194 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.