1. HABERLER

  2. LOJİSTİK

  3. FADIQ, Yalova'dan ilk seferine çıktı
FADIQ, Yalova'dan ilk seferine çıktı

FADIQ, Yalova'dan ilk seferine çıktı

Alternative Transport’un yeni gemisi FADIQ, Çarşamba günü Yalova RO-RO Terminali’nden ilk seferini gerçekleştireceği İtalya-Trieste’ye gitmek için demir aldı. 

A+A-

 Genişleyen filosu ile denizcilik sektörüne ve ülke ekonomisine önemli avantajlar sunan Alternative Transport’un yeni gemisi FADIQ, Çarşamba günü Yalova RO-RO Terminali’nden ilk seferini gerçekleştireceği İtalya-Trieste’ye gitmek için demir aldı. 

Yine Alternative Transport’un filosunda yer alan kız kardeşi MELEQ ile birlikte Türkiye’nin en büyük Ro-Ro gemisi olan FADIQ, 280 treyler kapasitesi ile hizmet verecek. İki katlı konteyner yükleme imkanı sayesinde de  FADIQ’in kapasitesi istenildiğinde 340 araca kadar çıkarılabiliyor.

210 metre uzunluğunda ve 32 bin 770 groston yük taşıma kapasitesine sahip FADIQ, saatte 21,3 deniz mili sürat yapıyor.   Akdeniz ve Karadeniz’de en etkin Ro-Ro oyuncusu olmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Alternative Transport Genel Müdürü Hakan Yılmaz; “Intermodal taşımacılığın sektörümüz için bir kurtuluş olacağını düşünüyoruz. Ro-Ro’ların başka bir ifade ile deniz otobanlarının devreye girmesiyle kara güzergahlarında yaşanan birçok sorunu ortadan kaldırarak sektörümüze ve dış ticaretimize önemli bir katkı sağlıyoruz.

Pazarın ihtiyaçları doğrultusunda yatırımlarımıza gelecek dönemde de devam edeceğiz” diye konuştu. Alternative Transport’u tercih eden nakliyecilerin karayolunu yalnızca 100 km kullanarak İstanbul’dan Avrupa’nın en kuzeyine ortalama 7 günde teslimat gerçekleştirebileceklerine değinen Yılmaz; “Yalova’dan Ro-Ro gemileriyle gelen treylerler, Trieste’de İskandinavya trenine yüklenerek 27 saat sonra Kiel Limanı’na ulaşıyor. Buradan da aynı gün Ro-Ro gemilerine yüklenen treylerler ertesi sabah Göteborg (İsveç) Limanı’na. Filomuza yeni katılan FADIQ sayesinde yıllık sefer sayımızı 600’e yükseltecek, 120 binden fazla araç taşıyacağız” dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 7535 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.