1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Fethiye'de denizaltında resim yaptılar
Fethiye'de denizaltında resim yaptılar

Fethiye'de denizaltında resim yaptılar

Fethiye Deniz Ticaret Odası ve Fethiye Belediyesi tarafından 2. Uluslararası Fethiye 'Denizlerimiz ve Renklerimiz Sualtı Resim Çalıştayı ve Sempozyumu'nda su altında Atatürk Portresi çizildi.

A+A-

Fethiye Deniz Ticaret Odası ve Fethiye Belediyesi tarafından 1-7 Kasım 2019 tarihleri arasında Mine Sarmış koordinatörlüğünde gerçekleştirilen, 2. Uluslararası Fethiye “Denizlerimiz ve Renklerimiz Sualtı Resim Çalıştayı ve Sempozyumu” yapıldı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca denizaltında ressamların çalışmalarını izleyerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresiyle, Türk Bayrağı yaptı.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca denizaltında ressamların çalışmalarını izleyerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresiyle, Türk Bayrağı yaptı. Karaca ile birlikte diğer ressamlar da doğa resimlerinin yanı sıra Atatürk portresi çalıştılar. 7 Ülkeden gelen ressamlar deniz altında bayrak açarak selam verdiler.

 "SU ALTINDA RESİM YAPMAK...

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Şen, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan’la birlikte Azerbaycan, İran, Macaristan, Kazakistan ve Gürcistan’dan da ressamlar katıldı.

2. Uluslararası Fethiye Denizlerimiz ve Renklerimiz Sualtı Resim Çalıştayı ve Sempozyumuna katılan Fethiye Kaymakam Muzaffer Şahiner, “Su altında resim yapmak, bunu sergilemek muhteşem bir şey. Geçen sene de kardeş ülkemiz Azerbaycan’dan gelmişlerdi. Çok güzel bir etkinlik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, “Çok güzel bir duygu. Herkese tavsiye ediyorum. Sanata destek olmak ve Fethiye’nin tanıtımı için güzel bir organizasyondu. Biz Fethiye Belediyesi olarak bu organizasyonun destekçisiyiz. 7 ülkeden gelen birçok ressamla birlikte bu güzel coğrafyanın güzelliklerini birlikte yaşadık. Geçtiğimiz haftalarda Hava Oyunları’nı gerçekleştirdik. Fethiye’mizde güzellikler olmaya, yenilikler olmaya devam edecek” dedi. İlk defa dalış gerçekleştirmesine rağmen su altında Atatürk portresi çizdiklerini ifade eden Karaca, “Ressam arkadaşlarımızla birlikte güzel bir çalışma yaptık. Keyifli bir gün geçirdik” dedi.

Etkinliğe katılan ressamlar ise, “Fethiye çok güzel bir şehir. Medeniyeti, turizmi ve kültürü gerçekten çok güzel. Geçen seneye göre bu yıl daha güzel resimler, eserler ortaya çıktı. Su altında aynı zamanda güzellikleri seyrediyoruz. Bu etkinliği düzenleyen kurumlara ve değerli Belediye Başkanı Alim Karaca’ya teşekkür ediyoruz” şeklinde ifade kullanırken, 2. Uluslararası Fethiye Denizlerimiz ve Renklerimiz Sualtı Resim Çalıştayı ve Sempozyumu’nun düzenlenmesinde öncülük eden isimlerden ressam, yazar, sanat yönetmeni Mine Sarmış ise, “Bu proje burada gelişti. 5 yıl önce biz bu projeyi yazdığımızda bir hayaldi. Daha sonra Fethiye Belediyesi ve Deniz Ticaret Odası bu projeye sahip çıktılar. Bu projeyle dünyada ilklere imza attık. Deniz altında resim yapmak gerçekten çok zor. Yurtdışından gelen ressam sayımız arttı, bu yıldan sonra da artarak devam edecek. Su altı resim çalışması özel bir çalışma gerektiriyor. Bunları başardık ve çok güzel eserler çıktı” dedi.

2. Uluslararası Fethiye Denizlerimiz ve Renklerimiz Sualtı Resim Çalıştayı ve Sempozyumuyla birlikte deniz altında Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresini yaptı.

FARKINDALIK YARATMAK...

Amaç ise; su altında Resim grup atölye çalışması olarak 2018 yılında dünyada ilk kez aynı ekiple Fethiye'de yapılan Çalıştay da amaç Fethiye ve civarındaki su altı ve su üstü güzellikleri ile yaşamını "su hayattır"dan yola çıkarak, denizcilik ruhunu, akademik ve sanatsal deneyimlerle buluşturmak ve paylaşmak.

Aktivitede ise;  Ulviye Hamzayeva – Milletvekili, Ressam ve ressamlar Birliği Başkanı- Azerbaycan,Vadoud Moazzen – Ressam, Heykeltraş, Müzisyen- İran, Alim Adilov – Ressam, sinema sanatçısı- Özbekistan, Macaristan, Esengali Sadyrbayev – Ressam, devlet sanatçısı – Kazakistan, Habibe Allahverdiyeva – Milletvekili, Ressam - Nahcivan, Lela Geleishvili- Tiflis Üniversitesi öğretim görevlisi prof Dr. Ressam- Gürcistan, Ramiz Murad Abbasov – Devlet sanatçısı Ressam, heykeltraş – Azerbaycan, Murad Nurlu – Devlet okulu lise Müdürü, Ressam – Nahcivan Azerbaycan, Habip Allahverdiyev – Devlet Televizyonu yönetmen, Ressam – Nahcivan Azerbaycan, Mustafa Ali Kasap - Ressam – Türkiye (İzmir) Hülya Sezgin yer aldılar.

sergi-003.jpg

sergi1-005.jpg

sergi2-005.jpg

sergi3-005.jpg

sergi4-001.jpg

sergi5.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 14067 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.