1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fırtına gemilere geçit vermedi
Fırtına gemilere geçit vermedi

Fırtına gemilere geçit vermedi

Akdeniz'de beklenen şiddetli fırtına nedeniyle açık denizde seyreden gemiler Demre'nin Çayağzı Limanı ile Kekova Adası'nın arasında kalan bölgeye sığındı. Antalya Aksu'da 7 tekne batarken, Bodrum'da bir tekne karaya oturdu.

A+A-

Antalya'da dün akşam saatlerinde etkili olan ve sabaha kadar devam eden şiddetli fırtına Aksu İlçesi'nde bir çay üzerinde bulunan tekneleri batırdı. O anları, "Dün gece anlatılmaz. Ölümü yaşadık." diyerek anlatan tekne sahipleri, fırtına dolayısı ile 7 teknenin sulara gömüldüğünü belirtti.

Antalya'da dün akşam saatlerinde başlayan ve zaman zaman hızı saate 60 kilometreye kadar çıkan şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli fırtına nedeni ile denizde 7-8 metreye yakın dev dalgalar oluştu. Aksu İlçesi'nde bulunan Aksu Çayı'nda ise 3 gündür etkili olan şiddetli yağmur nedeni ile su debisinin yükselmesi sonucu fırtınada 2-3 metreye yakın dalga oluştu. Oluşan dalgalar Aksu Çayı üzerinde bulunan onlarca balıkçı teknesini ve balık restoranlarını vurdu. Dev dalgalara dayanamayan 7 tekne, debisi yükselen çayın içerisinde fırtınanın yan yatırması ile suya gömüldü. Bazı tekneler ise gece saatlerinde sahipleri tarafından kurtarıldı. Sabah saatlerinde teknelerin yanına gelen vatandaşlar ise teknelerini o batık durumda görünce hayatlarının şokunu yaşadılar. Karada tamir için bekleyen birkaç tekne ise fırtınanın şiddetine dayanamayarak yan yattı. Bir balık restoranı ise bir kısmı suların içine gömüldü. Teknelerini su yüzeyinden başka bir yere taşımak isteyen bazı tekne sahipleri ise zaman zaman zor anlar yaşadı.

"Dün gece anlatılmaz. Ölümü yaşadık"

Gece saatlerinde yaşadıklarını anlatan tekne sahibi 50 yaşındaki Selahattin Şimşek, "Burada yaklaşık 50 yıldır teknemiz var. Burada bu olay her yıl oluyor. Teknelerin dalga olunca ya da su yükselince gidecek yeri yok. Dün akşamdan beri buradayız. Akşam sanki fırtına değil kasırga oldu. Biladerim ile 3-4 tane tekne kurtarmayı başardık. Diğerleri battı. Denizde oluşan dağla içeriye giriyor. Yaklaşık gece 2,5 -3 metre dalga oldu. İskelelerde yıkıldı. Dün gece anlatılmaz. Ölümü yaşadık. Öldük öldük dirildik. Sabah geldiğimizde ise yaz gibi bir hava bulduk. Burada en ucuz tekne 50 bin liradır. 200 bin TL'ye kadar tekne var. 7 tane tekne battı." dedi.

"Kurtaramadıklarımız battı"

Tekne kaptanı Uğur Şimşek ise şöyle konuştu, "Dün geceden beri uyumuyoruz. Şu arkamda olan tekneyi ben kurtardım. Yarısına kadar su dolmuştu. Büyük su motoru ile suyunu tahliye ettik. Şimdi kurtardık. Kurtaramadıklarımız battı. Buranın yapılış sisteminde hata olduğu için içeriye dalga giriyor. Bu bizim her sene başımıza geliyor. Büyük yağmurlarda ve sellerde içeri giren dalgalar teknelerimizi batırıyor. Devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz. Bunlar milli servettir. Değerleri 50 ile 200 bin TL arasında değişiyor. Çok şükür can kaybımız olmadı. Mal kaybımız oldu. Akşam 21.00'da şiddetli lodos başladı. Şiddetli dalga başladı. Bir anda afet geldi. Denizde 7-8 metre dalga vardı. Çay üzerinde ise 2,5-3 metreye yakın dalga oluştu" ifadelerini kullandı.

Akdeniz'de beklenen şiddetli fırtına nedeniyle Türk bandıralı 3 kuru yük gemisi Demre'nin Çayağzı Limanı açıklarında demir attı. Arızalanan büyük ölçekli bir balıkçı teknesi veya yolcu şilebi olduğu sanılan gemi de römorkör tarafından fırtına öncesi kuru yük gemilerinin bulunduğu bölgeye çekildi.

Gemilerin bu akşam saatlerinde başlayacağı belirtilen fırtınanın dinmesine kadar burada kalacağı açıklandı.

Bodrum’da tekne karaya oturdu

Bodrum'un üzerine aniden çöken karabulutlar fırtına ve sağanak yağmuru getirdi. Denizin rengi değişti, yıldırımlar ardı ardına çaktı.

Bodrum'da aniden çıkan kara bulutlar gündüzü geceye çevirdi. Bir anda bastıran fırtına ve sağanak yağmur ise hayatı olumsuz yönde etkiledi. Denizin rengi ise kahverengiye dönerken yıldırımlar ardı ardına ilçeye çaktı. Fırtına nedeniyle denizde bağlı bulunan tekne karaya oturdu. Bazı mahallelerde elektrik kesintileri yaşandı.

Güneş yerini kara bulutlara bıraktı

Sabah günlük güneşlik bir havaya uyanan ilçeyi bir andan kara bulutlar kapladı. Fırtınayla beraber gelen yağmur nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Zaman zaman şiddetinin arttıran yağmur, yollarda küçük çaplı su birikintileri oluşturdu. Güneyli yönlerden esen rüzgar da öğleden sonra şiddetini daha da arttırdı. Saatteki hızı 60 kilometreyi aşan fırtınayla birlikte büyük dalgalar ilçenin güney kıyılarını dövdü. Paşatarlası'nda bağlı bulunan bir tekne ise karaya oturdu. Gün boyunca 11 kilogram yağışın düştüğü ilçenin bazı kıyılarında denizin rengi değişerek kahverengiye döndü. İlçenin bazı noktalarında ise elektrik kesintileri yaşandı. Elektriklerin kesildiği yerlerde ekiplerin çalışma başlattığı bildirildi. Sağanak yağışın, Cuma ve Cumartesi günü de aralıklarla devam edeceği öğrenildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 3733 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.