1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rumlara doğalgaz arayan gemi arızalandı
Rumlara doğalgaz arayan gemi arızalandı

Rumlara doğalgaz arayan gemi arızalandı

Kıbrıs Rum Yönetimi ile yaptığı anlaşma sonrası Doğu Akdeniz’de doğalgaz arayan Exxon Mobil ile Katar Petroleum şirketine ait 'Stena Icemax' adlı sondaj gemisi arızalandı.

A+A-

Kıbrıs Rum Yönetimi adına Doğu Akdeniz'de bulunan 10'uncu parselde sondaj çalışmaları yapan Amerikan Exxon Mobil ile Katar Petroleum şirketine ait 'Stena Icemax' adlı sondaj gemisi arızalandı.Arıza nedeniyle çalışmalara 10 gün ara verildi.

Gemide ciddi bir arıza meydana geldiğini yazan Rum basını, Rum Enerji Bakanlığı ile Exxon Mobil şirketinin konuyla ilgili açıklama yapmadığını belirtti.Fileleftheros gazetesi, Stena Icemax'ın arızanın önemli bir mekanik-elektronik arıza olduğunu ve sondaj çalışmasının kritik aşamalarından birinde meydana geldiğini yazdı.

Rum Politis gazetesi de, "Devam eden çalışmalarda henüz doğalgaz tespit edilemedi" diye yazdı.Amerikan Exxon Mobil ile Katar Petroleum'u, 16 Kasım'da Rum yönetimince tek taraflı ilan edilen 'Münhasır Ekonomik Bölge' içerisindeki 10'uncu parselde bulunan 'Delfini' bölgesinde doğalgaz bulmak için sondaj çalışmalarına başlamıştı.Ankara, Rumların tek taraflı yaptığı sondaj çalışmalarına sert tepki göstermişti.

Vira Haber

Bu haber toplam 3216 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.