1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fırtına sahil kesimlerini tarumar etti
Fırtına sahil kesimlerini tarumar etti

Fırtına sahil kesimlerini tarumar etti

Marmara Denizi'nde dün gece başlayan ve hızı zaman zaman 50 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle seyre devam edemeyen yerli ve yabancı 15 şilep ve tanker, Tekirdağ açıklarında demirledi. Bodrum’da ise limanda demirli  balıkçı teknesi battı

A+A-

Tekirdağ'da hızı zaman zaman 50 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle deniz ulaşımı olumsuz etkilenirken, Marmara Denizi'nde gemiler demir attı. Adalara yapılan feribot seferlerinde de aksamalar görüldü.

Marmara Denizi'nde dün gece başlayan ve hızı zaman zaman 50 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle seyre devam edemeyen yerli ve yabancı 15 şilep ve tanker, Tekirdağ açıklarında demirledi. Balıkçılar da tekneleriyle balıkçı barınaklarına sığındı.

Tekirdağ'dan Marmara Adası, Karabiga, Saraylar ve Erdek'e yapılan arabalı feribot seferleri olumsuz hava şartları nedeni ile aksadı. Barbaros Limanı'nda Karabiga ve Erdek'e gitmek için limana gelen canlı küçükbaş hayvan yüklü kamyonlar liman girişinde seferlerin başlamasını bekledi.

Bodrum’u fırtına vurdu

Öte yandan Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkili olan fırtına hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Fırtına nedeniyle bir balıkçı teknesi battı, ağaçlar kırıldı, deniz taştı.

Yalıkavak, Gündoğan, Göltürkbükü ve Turgutreis mahallelerinde etkili olan şiddetli fırtına hayatı olumsuz yönde etkiledi. Saatteki hızı zaman zaman 50 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Turgutreis limanında demirli duran bir balıkçı teknesi battı. Aynı bölgede limanda bağlı bulunan bir sürat teknesi de olumsuz hava koşulları nedeniyle su alarak yarıya kadar battı. Tekne sahipleri botu kurtarabilmek için çalışma yaptı. Fırtına nedeniyle, Yalıkavak ve Turgutreis mahallelerinde liman dışında olan balıkçı tekneleri de karaya sürüklendi. Fırtınanın şiddetini arttırdığı saatlerde oluşan dev dalgalar nedeniyle kuru yük gemileri de koylara sığındı. Fırtına nedeniyle oluşan dalgalar Turgutreis limanında bulunan kafeteryalara kadar ulaştı. Bazı vatandaşlar cep telefonları ile fırtınayı çekmek için birbirleriyle yarıştı.

Rüzgar Foça’yı uçurdu

İzmir’in  Foça ilçesinde etkili olan şiddetli lodos, hayatı olumsuz etkiledi. Kıyıdaki işletmelerin masa ve sandalyeleri denize uçarken, tekne sahipleri de balıkçı barınağına sığındı.

Foça’da, dün akşam saatlerinde başlayan ve sabah hızı 70 kilometreye kadar ulaşan şiddetli lodos, ilçede yaşamı olumsuz etkiledi. Lodos nedeniyle tedirgin olan tekne sahipleri, teknelerinin başından ayrılmayarak geceyi uykusuz geçirdi.

Foçayı lodos vurdu, işletmelerin masa ve sandalyeleri denize uçtuKıyıdaki işletmelerin masa ve sandalyeleri denize uçtu. Zor anlar yaşayan tekne sahipleri de balıkçı barınağına sığındı. Öte yandan Liman Başkanlığı ve Foça Belediyesi ekipleri, sık sık uyarılarda bulunarak, fırtınanın yarına kadar devam edeceğini duyurdu.

bodrum-003.jpg

firtina.png

firtina1.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 6382 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.