1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Foça'da Fırtına: 5 Tekne Battı
Foça'da Fırtına: 5 Tekne Battı

Foça'da Fırtına: 5 Tekne Battı

İzmir'in Foça ilçesinde dün gece saatlerinde başlayan fırtına nedeniyle liman içinde bulunan 5 tekne battı. Halatı kopan bazı tekneler ise Foçalı balıkçılar ve sahiplerinin çabalarıyla kurtarıldı..

A+A-

İzmir’in Foça ilçesinde dün gece yarısı başlayan fırtınanın öğle saatlerine doğru devam etmesi üzerine Büyükdeniz Limanı’ndaki 5 teknenin batmasına neden oldu

“2 ESKİ TEKNE PARÇALANDI”

Saatteki hızı 75 kilometreye yaklaşan fırtınanın etkisiyle sahile yakın olarak bağlı olan iki eski tekne de parçalandı. Bağlı oldukları tonozlardan halatları kopan bazı tekneler ise Foçalı balıkçıların yardımı ve sahiplerinin çabalarıyla sahile vurmadan kurtarıldı.

“TEKNE TAMAMIYLA SUYLA DOLU”

Bölgede fırtına olduğunu öğrendikten sonra Karşıyaka ilçesinden teknesini kontrole geldiğini belirten Murat Yalçın Gediz, 1 saat daha geç kalsa belki de teknenin batmış olacağını söyledi. Gediz, “Geldiğimde teknenin tamamen suyla dolması için bir karışlık yer vardı. Belli biraz daha yağmur yağsa, fırtına sürse tekne batacaktı. Suyu tahliye edip, içindeki malzemeleri boşalttım. Temizliğini yapıp güvenli bir yere çekmeye çalışıyorum. Akşamki fırtınadan batan birçok tekne var. Uzakta olanlar gelemeyenler için böyle bir durum büyük sıkıntı” dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 10924 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.